maandag 21 december 2020

state of being, 21 december 2020



vroeg smorgens, in de zeer grote, weelderige slaapkamer by het open bos-venster, meêdogenloos wakker gemaakt door myn felle dochter, die een machientje by zich droeg, hetwelk volmaakt een zeer lastige mosquito imiteerde, gedurig heen en weêr langs myn twee oren.
    eens beneden kon ik niet anders dan, zonder dit werkelyk te hebben gepland, ogenblikkelyk weêr voort te arbeiden aan myn zeeduikersboek, dat moet uitkomen in februari. koffi en croissants.
    een tydlang kribbel je hier wat en krabbel je nog daar wat; het inferno waar ik my vandààg in weet, is daarvan het precieze tegengestelde: algeheel opgeslorkt te worden door dat éne project, geen rust hebbende voor het klaar is - onderwyl het een kolossaal werk is, zélfs wanneer je d'r intens zorg voor draagt, de zaken niet nodeloos te compliceren...
    rond twee uur in de namiddag ontsnapping; een boswandeling onder leiding van de mjeelse boswachtersdochter, langs paadjes en slingerende riviertjes waar een mens geen weet van kan hebben als je niet van hier bent. uitzinnig verheven natuurlucht, zelfs de aanhoudende regenval alleen maar aangenaam, democratisch en verkwikkend.
    savonds een spelletje "spokentrap" en "kinder-trivial"; voor rocco james conan ook voorlezen uit douwe dabbert ("de verwende prinses"); en dan maar weêr voortwerken aan het zeeduikersboek, hopelyk tot vier uur snachts.
    één ding is jammer, namelyk dat ik al lange tyd myn chuckie-cyclus had willen afsluiten, met name met de movie "cult of chucky" - onderwyl ik dààr nu de innerlyke rust nergens voor vind...


voor het eerst dit beeld reeds
de wereld in...




Geen opmerkingen: