donderdag 28 januari 2021

alternatieve feiten

1. borneo is eigenlyk geen natie, maar een eiland dat per deel deel uitmaakt van drie verschillende naties, zynde brunei, maleisië en indonesië.

2. ongeveer de helft van àl het timmerhout ter wereld komt van borneo; op 25 jaar tyds zyn ze daar dan ook 40 procent van hun bossen reeds kwytgespeeld.

3. de manchineelboom in mexico geldt als de gevaarlykse boomsoort ter wereld, doordat zyn buitenkant helemaal volhangt met een vloeistof die je, als die in je ogen komt, meteen voorgoed verblindt.

4. de mexicaanse serial killer fernando leyva werd in 1999 voorgeleid voor de moord op 33 mensen; gelyk bekende hy dan maar 137 moorden; dat werd eerst niet geloofd, maar onderzoek wees stap voor stap uit dat dit klopte. bovendien worden er nu om de zoveel tyd nog méér moorden op zyn conto geschreven. op de vraag "waarom??", was zyn antwoord: "ik weet niet wat anders te doen."

5. in 1982 zat die leyva al eens vast voor een bankoverval, maar hy wist uit de gevangenis te ontsnappen, door een gat door de muur te graven.

6. uit een indonesische gevangenis wist, in september 2020, een chinese druglord die zyn doodstraf afwachtte, één uur voor zyn executie te ontsnappen langs een riool; nu is die nog steeds voortvluchtig.


Geen opmerkingen: