zaterdag 29 mei 2021

alternatieve feiten

1. er is ys op mercurius.

2. de voorbye miljoen jaar zyn er minstens 5 ystydperken geweest. één keer was de héle wereld integrààl met ys overdekt, door wetenschappers genoemd "snowball earth".

3. mythologisch onderscheidde de oude griek hesiodos deze 5 periodes: de gouden tyd, de zilveren tyd, de bronzen tyd, de tyd der helden, en hesiodos' eigen tyd, de yzeren tyd.

4. hesiodos was een tydgenoot van de blinde homeros (zie: prent), die vermoedelyk, behalve een dichter, ook een politiek leider was, en die behalve de ilias en de odyssee, ook nog een stel verzen schreef die nadien werden gebundeld onder de titel "epische cyclus".

5. de politieke leider van de cd&v jos dupré uit westerlo had op een van zyn reklaâmfolders begin jaren 80 de slogan laten afdrukken "hy sliep zelfs tussen de ratten", om aan te wyzen hoever ie was verwyderd van de gemiddelde ivoren toren van veel politici.

6. het beeld van de "ivoren toren" komt uit de bybel, meerbepaald het hooglied 7.5.: "uw hals is als een ivoren toren."

7. het hooglied wordt vermeld in myn eigen gedichtje genaamd "myn zaad is op", met name als volgt: "wat baat een of ander hooglied / wanneer ik enkel droog schiet."

8. eeuwenlang gaven zaaikalenders aan welke zaden preciés, het best konden worden geplant op ogenblikken wanneer mercurius de ecliptica doorkruiste, deze ecliptica zynde de stralen tussen de zon en de aarde.

dit was: mercurius - ys; ys - 5 periodes; 5 periodes - hesiodos; hesiodos - politiek leider; politiek leider - ivoren toren; ivoren toren - hooglied; hooglied - zaad; zaad - mercurius.

Geen opmerkingen: