donderdag 27 mei 2021

alternatieve feiten




1. juist doordàt hy, voor zyn tweevoudige bedreigingsuitingen aan het adres van marc van ranst, in 2020 werd gedegradeerd, kréég jurgen conings juist toegang tot het wapendepot van de kazerne in leopoldsburg.

2. hoewel ook jmh berckmans hier had moeten staan, worden op de wikipedia-pagina betreffende leopoldsburg, onder de rubriek "geboren te", enkel de kunstenaar jef geys en de keramist pieter stockmans genoemd (vanthilt die men hier ook zou verwachten, doordat die hier opgeroeide is feitelyk geboortig te lommel.)

3. van 85 tot 87 werkte vanthilt voor de vpro.

4. het geluidsfragment waarmeê de vpro decennia-lang haar uitzendingen introduceerde, was afkomstig van het liedje "here is the news" van e.l.o. (zie: "afterlink" hieronder.)

5. een standaard "light orchestra", waar bovenvermelde band ironisch aan refereert, is in engeland een soort orkest dat pakweg softe, klassieke versies speelt van beatles-liedjes en dergelyke. als je nu "light orchestra" googlet, moet je al erg lang scrollen om niét specifiek op "e.l.o." te stuiten, maar je hebt dus ook byvoorbeeld het "york light orchestra".

6. net als antwerpen heeft ook york een zeer nauwe band met chocolade. in york grypt trouwens ieder jaar hét grootste britse eetfestival plaats, in september, steeds mooi tien dagen voortdurende.

7. elke wollants, assistente van marc van ranst, liet weten dat van ranst verslaafd is aan chocola. zyn fans en vrienden weten dat. "als er chocolade toekomt, moet ik die verstoppen; anders eet hy telkens ter plekke alles op," aldus elke.

8. dit was: van ranst - leopoldsburg; leopoldsburg - vanthilt; vanthilt - vpro; vpro - elo; elo - york; york - choco; choco - van ranst

8 op 10

Geen opmerkingen: