maandag 19 december 2022

state of being, 20 december 2022


gedaan met optreden. dat wil zeggen: niet helemaal; het is nu, als het klopt de 20e december - en toch heb ik voor dit jaar nog, zelfs, een zestal gigs in het verschiet. maar: de solo-voorstellingen zyn nu wel allemaal achter de rug. en de werkelyke verplaatsingen, bovendien.
    in myn agenda kan je het natellen; tussen de eerste september en vandaag, deed ik exact en precies, buiten kyf, 66 optredens. hoe gruwelyk - het getal van het kwade!...
    gelukkig: tezamen met die 6 optredens die nog komen, maakt dat dan wel, alles byeen, 72 optredens, dit najaar. en 72 is dan weêr, uiteindelyk, ten slotte, een officieel geluksgetal. de stad thebe had zeven poorten, rome werd gebouwd op zeven heuvels.

wat brengen, vervolgens, de eerste paar maanden van het aanstaande voorjaar?
    ik ga de cabaretier genaamd  patje van dooren regisseren, daar zien-ik best naar uit. er komen weêr een heleboel woonkameroptredens op my af ook, maar daarenboven zelfs gigs in iets meer professionele oorden, als pakweg cc wynegem, cc deurne, gcv de singer. best nu deze dingetjes, zoals die zich voordoen, hun gang laten gaan... niet myzelf voor myn voeten lopen... alleen deuren openduwen die vanzélf reeds op een kier zyn komen te staan.

my focussen op myn kinderen. nu het nog kan, nu ze nog in huis rondlopen. nu ik eindelyk, als odysseus, weêr thuis ben van geheel die omzwerving...

hoewel myn kinderen op het moment àlles dat ik doe of zeg belachelyk vinden, toch zeker myn dochter vindt àlles dat ik doe of zeg belachelyk.


Geen opmerkingen: