woensdag 4 december 2013

column de streekkrant editie antwerpen

SEKS

Is Een Klein Raadsel...

Seks is iets heel erg simpels. Nog meer simpel dan het bakken van een omelet. Om een omelet te bakken, moet je maken dat je bakboter in huis hebt, en een behoorlijke steelpan, en een gasfornuis zelfs. Voor seks, zelfs goeie seks, heb je dat allemaal niet nodig. Je kan als je wil wel samen keihard staan duwen tegen een koelkast, je kan elkaar met bakboter wel inwrijven, toch blijft dat bij seks wat wordt genoemd "optioneel". Als een mannetje en een vrouwtje bovenop elkaar liggen, hebben ze verder in principe erg weinig nodig. Er zijn dan ook nog nooit zoveel baby's geboren als de laatste viermiljard jaar. Dat was een echte piek.

En toch is seks ook wel iets ingewikkelds. Altijd gedoe. De ene keer doet het pijn, nog voor je eraan begonnen bent, de andere keer lijk je er niks van te voelen. De ene keer ben je er na vijf dagen nog steeds niet mee klaar, de andere keer mag je na drie minuten alweer naar de wasserette. De ene dag wil het mannetje, kan dat bijna niet meer ademen van de drift, maar wil het vrouwtje niet. De andere dag wil het vrouwtje heel erg, maar wil het mannetje niet echt - enfin, het mannetje wil altijd, tenzij op de noordpool bij min zestig graden - dan wil het zelfs nog steeds, maar wordt het meer een strijd - probeer het maar eens met een ingevroren snikkel!

Daarom blijft seks een heikel thema bij de meeste Antwerpenaren. Je mag het woord "tepel" nog niet in de mond nemen, of iedereen begint te flippen. Je kan het woord "vibrator" nog niet gebruiken, of hier en daar beginnen er mensen te beven - wat van een vibrator nu ook wel juist de bedoéling is. Seks is ingewikkeld, omdat: als het niét ingewikkeld was, dan zouden de mensen het ingewikkeld màken - namelijk: omdat het eenvoudiger is om iets te begrijpen dat ingewikkeld is, dan om iets niét te begrijpen dat eenvoudig is. Denk hier maar eens een keertje over na, en geniet verder van de rest van deze prachtige Streekkrant...

Geen opmerkingen: