dinsdag 28 juli 2020

alternatieve feiten

1. een leeuw in de natuur doodt maximaal ongeveer twintig dieren per jaar.

2. aan de huidziekte gordelroos sterven er in belgië gemiddeld 20 mensen per jaar.

3. gordelroos naby het oog is erg gevaarlyk omdat dit blindheid kan veroorzaken.

4. mensen die blind zyn hebben meer nachtmerries dan niet-blinde mensen.

5. wel degelyk heb je meer kans op een nachtmerrie als je kort voor het slapengaan nog een snack eet. tydens een nachtmerrie is het brein erg actief en zo'n snack activeert je brein.

6. méér dan levensnoodzakelyke producten zyn snacks op de markt van publiciteit afhankelyk. in de wetenschap dat de meeste klanten tegen de klok in door een supermarkt lopen, heb je "rechts" in de winkel meteen allerlei visuele reclame voor snacks, en "links" in de winkel de kasten met de snacks zelf.

7. zogenaamde "mini-worteltjes" in de supermarkt, zyn eigenlyk gewone wortels, die vormelyk te lelyk waren om in de handel te brengen, en alleen om die reden kleiner werden gemaakt.

8. de eerste geattesteerde gecultiveerde wortelen groeiden 1000 jaar voor christus in afghanistan. pas in de vroege 13e eeuw duikt de wortel ook op in west-europa.

9. tot 3000 jaar voor christus leefde er een leeuwensoort in sommige gebieden van europa, namelyk rond de middellandse zee, in noord-spanje en in hongarye. die kwamen ongeveer 10.000 jaar geleden uit africa over, en werden dan ook afgebeeld op verschillende tekeningen van de holenmens.

10. dit was: leeuwen - 20 doden per jaar; 20 doden per jaar - gordelroos; gordelroos - blindheid; blindheid - nachtmerries; nachtmerries - snacks; snacks - supermarkten; supermarkten - wortelen; wortelen - europa; europa - leeuwen



europese leeuw zoals afgebeeld in griekenland in de 4e eeuw voor christus