dinsdag 23 februari 2021

alternatieve feiten

1. "de italiaanse maan" is de titel van een documentaire over rocco petrone, cruciaal medewerker van het apollo 11-project, dat de eerste mensen op de maan zette.

2. vermoedelyk bestaat de maan uit stukken van de aarde en van de niet meer bestaande planeet "theia", die, ongeveer zo groot als mars, 5 biljoen jaar geleden tegen de aarde aan moet zyn gestuiterd. (als je nu per ongeluk zegt "6 biljoen", dan lykt dat maar een minimale vergissing; maar om te beseffen hoe stom je dan werkelyk bent geweest, zou je eerst eens 1 biljoen jaar lang op je bus moeten staan wachten.) door die botsing sloeg theia aan scherven en ook van de aarde kwam er een serieuze brok gesteente los. al dit puin tezamen zou zodoende de maan hebben gevormd.

3. de snack-reep genaamd mars richt zich marketing-gewys voornamelyk op jongeren en wordt voor de lage landen gefabriceerd in de nederlandse, meerbepaald noord-brabantse stad veghel.

4. de bekende veghelenaar patrick stoof (°1967) speelde meê in de neêrlandse tv-serie "alleen op de wereld", 20 episodes van 10 minuten, verschenen in 2016.

5. "alleen op de wereld", oorspronkelyk "sans famille", door de rouenaar hector mallot (zie: prent bovenaan), waar spellingscorrectie uiterààrd automatisch "malloot" van maakt, heeft als, hoofdfiguren ene remi en ene "vitalis".

6. de heilige vitalis van milaan werd in de 1e eeuw na christus, misschién onder het bewind van keizer nero, te ravenna, italië, levend begraven in een met stenen afgedekte diepe put (zie: prent hieronder).

dit was: italië - maan; maan - mars; mars - veghel; veghel - "alleen op de wereld"; "alleen op de wereld" - vitalis; Vitalis - italië.

evaluatie: 7,5 op 10. was byna 8 op 10 maar bleef net één item te lang naar ruimtevaart zwemen... ook die suffe hollandse stad en die fletse acteur zyn niet echt boeiend...







2 opmerkingen:

Vitalski zei

George gorremans laat weten dat het Amerikaanse biljoen bij ons moet zijn miljard !

Vitalski zei

FB