zondag 25 april 2021

alternatieve feiten


1. macdonalds heeft wel eens een bubblegum op de markt gebracht met de smaak van broccoli. het publiek ervoer dit als té verwarrend, dus zo stopte dat weêr.

2. begin 1800 is broccoli door italianen naar de verenigde staten gebracht. het duurde decennia voor de v.s. er iets in zagen. vandaag wordt 90% van de americaanse broccoli geproduceerd in californië.

3. de dikste boom van de wereld staat in californië. die boom heeft een omtrek van 30 meters, en is 2700 jaar oud; dwz die begon te groeien in 700 jaar voor christus, rond de tyd toen er voor de allereerste keer ooit geld in omloop kwam. (de oudste boom ter wereld staat in zweden; een spar van 10.000 jaar oud.) (go crazy...)(niet die boom zelf, maar zyn wortels zyn zo oud, namelyk omdat die zichzelf klonen.)

4. door de digitalisering is op het moment nog maar 8% van al het geld dat er rondgaat, cash.

5. toen june carter, de tweede en meest reële echtgenote van johnny cash op het einde van haar leven, in coma, van de machine werd losgekoppeld, is wél haar hart nog drie dagen blyven voortgaan met kloppen, wat voor de familie een waanzinnig uitputtende wake met zich meêbracht (drie dagen lang denk je iédere minuut 'nu is het gedaan...')

6. tydens het kauwen van kauwgum gaat je hartslag naar omhoog, zodat er meer bloed en dus zuurstof naar je brein gaat, zodat je concentratie toeneemt. dit geldt evenwel voor alleen maar de eerste 5 minuten (fyn om dit te lezen, want àls ik in luv haar gewoonte meêga en kauwgum eet, wil ik die er, na een korte kick, inderdaad steeds na 5 minuten dringend weêr uit...)

dit was: kauwgum - broccoli; broccoli - californië; californië - 800 vc; 800 vc - cash; cash - hartslag; hartslag - kauwgum

evaluatie: 7,5 op 10. niet slecht. niet opzienbarend. maar dus netjes.



Geen opmerkingen: