Een aardig gevulde Domzaal van de Vooruit weerstond de verbale wervelwind die Vitalski is. Hij bracht het verhaal van De Gelaarsde Kat, maar dan op zijn eigen manier. Het verhaal gaan we hier niet uit de doeken doen, want het is letterlijk te zot voor woorden. Iets met een kat, de bloedgeile Nancy Vandenabeele en 'onzen Jos'. Compleet onsamenhangend.

Vitalski grossiert in chaos en Vitalski doet dat goed. 'Ik hoop dat jullie lachen', zei hij ergens tussendoor, 'want ik doe dit als job. Als jullie niet lachen, valt dat onder de categorie "pesten op het werk".'

Gelachen werd er zeker, want de man is een gedreven en fantasierijk verteller die constant de toeschouwer op het verkeerde been zet en op zijn hand krijgt. Tussendoor een quizje - wie won, kreeg zijn boek of zijn cd - en hij zong een Vlaamse versie van How much is that doggie in the window - op zijn teken mochten wij van 'woef woef' doen. Wij blij, hoor.

Kortom, een uur en tien minuten lang degelijk vertier en we vertrokken welgezind huiswaarts. Straf en hilarisch: zijn bisnummer, een verhaal van enkele minuten dat enkel bestaande woorden met de letter 'o' als klinker bevatte. Schoon hoor, Votolsko! 

Vitalski speelt ook vanavond nog 'De Gelaarsde Kat' in de Vooruit, om 22.30 uur, ticket: 10 (voorverkoop) en 12 (aan de kassa) euro. www.vooruit.be