zondag 17 juli 2011

state of mollie - 17 juli 2011

waarin mollie zichzelf evalueert...


het blyft maar regenen. dus niet zoveel beleefd vandaag. in de delhaize kan ik tegenwoordig in het zitbankje bovenaan in het karretje zitten, niet de hele winkelsessie lang, maar toch een paar minuten aan een stuk. ik had dit nooit verwacht, maar toch: de cassières van die delhaize, waar we dikwyls komen, hebben de zwangerschap van myn ma op de voet gevolgd, en nu ik er ben, willen ze my telkens persé by hun kassa hebben; dwz: ze zeggen dan letterlyk:"joepie, ze komt naar myn kassa!!..." waarvoor ik ze wel erkentelyk ben... ik ben groot voor myn leeftyd, heb veel en overigens prachtig krulhaar (ze noemen my soms "de krulsmurf"), en ik prys zelf de verregaande, subtiele gevoeligheid van myn zintuigen; doch puur op myn merites berekend, sluit ik aan by myn leeftyd (vyf maanden); ik kan nog niet rollen (dat is een van de weinige dingen die myn pa met my doet: my rollen; van myn rug naar myn buik, en dan verder weêr op myn rug, wat ik tamelyk vervelend vind), voorts heb ik nog geen enkele tand (gelukkig maar, als ik de klachten hoor van de patiënten van dokter van hemelen), en als ik "mama" zeg, is dat slechts half zo bedoeld; voor de andere helft gebeurt dat zuiver per ongeluk, tydens myn kreunsessies (echt wenen doe ik nooit, dus mag ik wel zo oneindig veel kreunen en steunen en piepen als ik wil.) toch , ondanks alles, doen myn pa en myn ma alsof ik een wereldwonder ben - ik ga die mensen nog serieus moeten teleurstellen...
vanmorgen was wel pure magie: een muziekdoos, spelende "het zwanenmeer", met een draaiende ballerina op een kleine springveer; telkens ik die danseres vastgryp, stopt ze met draaien en stopt die prachtige muziek ook, maar als ik ze dan weêr loslaat, begint het opnieuw... een halfuur intens meê bezig geweest... zo probeer ik behalve dingen vast te grypen, ook dingen los te laten...
myn tut (= fopspeen) kan ik zelfs al weggooien. dan horen ze die beneden op de grond vallen, en weten ze dat ik wakker ben.
eens zien... al een kleine twee uurs geen fles meer gehad... vooral echter moet die van hierboven weêr op muggenjacht komen, hier heb ik niet voor gekozen.

1 opmerking:

Anneman zei

Had ook zo 'n muziekdoosje. Ik heb ervaren dat het poppetje na een bepaalde tijd afbreekt als je er TE veel aan prutst. Maar verders natuurlijk een hele goede methode om haar grijptechnieken te oefenen en verbanden tussen handeling en reactie te zien.