vrijdag 25 november 2016

state of being, 25 november 2016

in tien losse bemerkingen...

1. ik ben bly dat de kempen noch antwerpen gekend zyn met het begrip "kouter". als iemand zegt "ik woon op de kouter", begryp ik niet waarom die niet gelyk euthanasie op hem gepleegd laat worden. ook ben ik bly dat we sowieso niet zo erg behept zyn met de "au"-klank in het algemeen. dat is voor het meer zuidelyke, meer deprimerende gedeelte van vlaanderen.

2. maria nelson jarvis... wat een ellende beleeft die aldoor... nu zit 'ie ook weêr met ongedierte, et cetera... en aldoor zo moeten zien te overleven op 800 euro in de maand, - et cetera. en toch, lezers: het liedje "people they ain't no good," dat vindt 'ie dus, op een overigens naar zyn oordeel steengoeie plaat, zo'n barslecht liedje, dat 'ie er kwaad van wordt. "waarom dan?" "dat mensen slecht zouden zyn - dat kàn je niet menen! wat is dat voor bullshit, je kàn niet leven als je niet wéét dat mensen goéd zyn!"

3. dus morgen naar leeuwarden. ooit, lang geleên, moet ik eens tot jahwe hebben uitgeroepen:"god! ik wou dat ik myn vlag ook kon planten in nederlandse bodem!" en ziehier: sindsdien zyn er twéé nederlandse gemeenten waar ik twéé keer per jaar wordt gevraagd om te komen spelen: middelbeers - zo vlakby de grens, dat je er precies nog in belgië zit - en leeuwarden, waar je byna in neukend denemarken zit!!...

4. die eerste aflevering van "black mirror" was ronduit verheffend. roald dahl-achtig in de goeie zin van het woord.

2 opmerkingen:

Serge zei

It ain't that in their hearts they're bad

Anoniem zei

TIEN bemerkingen?
Meer DEPRIMERENDE zuidelijke gedeelte van Vlaanderen?!
The FUCK?!!