maandag 27 juli 2020

alternatieve feiten




1. het woord "quarantaine" komt van het italiaanse "quaranta", willende zeggen, "veertig", komende van het gegeven dat tydens de pest, schepen die in italië wilden aanmeren, eerst veertig dagen op een zekere afstand van de kust moesten blyven.

2. de zestiende eeuwse earl of oxford liet een wind in het nabyzyn van queen elisabeth; om die reden moest hy voor zeven jaar het land verlaten. toen hy vervolgens terugkeerde en de koningin weêr onder ogen kwam, zei laatstgenoemde: "ach ja, jouw scheet! die was ik weêr helemaal vergeten!"

3. de 19e eeuwse ingenieur james cowan smith gaf de national gallery van Scotland een halfmiljoen pond cadeau, maar dan op één voorwaarde, namelyk dat er voorgoed een schildery zou worden opgehangen dat zyn hondje verafbeeldde (zie: schilderytje hieronder); het hangt er nog steeds, tot op de dag van vandaag...

4. by aanvang van het jaar 2013 had de nationale bank van zimbabwe 217 dollar in kas.

5. bovenstaand gegeven is iets om over na te denken wanneer we panikeren over de onnoemelyke klappen die onze economie vandaag krygt... laten we pas écht panikeren - als we nog maar 217 euro in kas hebben...

6. doet ook hieraan denken: die van dioxine-eieren die eêrtyds onze regering deden vallen: die zyn toen ten slotte naar africa verhandeld (dat lykt een indianenverhaal, maar ik ken persoonlyk een man die voor een firma werkt die gespecialiseerd is in handel met africa, en die mens heeft daar in eigen persoon aan meêgewerkt.)


Geen opmerkingen: