zaterdag 26 juni 2021

alternatieve feiten

1. de afkorting "OMG!" werd voor het eerst gebruikt in 1917, in een brief aan churchill.

2. ook in 1917 werd de eerste technicolor film ooit gemaakt, "the gulf between", in twee basiskleuren, over een kind dat haar ouder verliest en weêr terugvindt.

3. die film is definitief verloren gegaan in een brand, precies zoals ook het schildery "le peintre" van picasso door een brand verloren is gegaan, maar dan in 1998 pas, door een elektrisch vuur in een vliegtuig.

4. in 1911 werd picasso er daadkrachtig van verdacht (dwz met politionele verhoren et cetera), de mona lisa te hebben gestolen uit het louvre, waar dat uiteindelyk, na twee jaar, de misdaad bleek van een italiaans suppoost in het louvre, die van mening was dat het werk thuishoorde in een italiaans museum (daar zegt ie wat...)

5. de marktwaarde van de mona lisa is op het moment 2,5 biljoen (een biljoen is een miljoen keer een miljoen). het doek kàn dan ook simpelweg niet worden verzekerd.

6. voor een zeer groot deel dankzy de ondersteuning van roosevelt en churchill, produceerde rusland in 1942 2,5 biljoen dollar aan oorlogsindustrie.

dit was: churchill - 1917; 1917 - the gulf between; the gulf between - verloren in brand; verloren in brand - picasso; picasso - mona lisa; mona lisa - 2,5 biljoen; 2,5 biljoen - churchill.

2 opmerkingen:

Serge zei

Klopt dat van Rusland?
Een Amerikaans" "billion" is het Nederlandse "miljard", geen "biljoen"...

Vitalski zei

FB