zaterdag 24 juli 2021

feedback

gisteren stond hier een rubriek "alternatieve feiten" met als specialisatie: "in zinnen van vier woorden". onder andere deze zin viel daar in voor: "teveel wortelen: oranje huid."
    myn broêr serge liet my weten dat dit in principe "te veel" had moeten zyn, in twéé woorden.
    daarop liet ik myn broêr echter weten, dat "teveel wortelen: oranje huid", toch wél moet kunnen, immers dienende te worden gelezen als "van een teveel aan wortelen kryg je een oranje huid."

daarmeê was deze tydrovende kous niet af, zie onderstaande communicatie, om vier uur snachts.

serge:

"Van een teveel aan wortelen krijg je een oranje huid?" -Toch alleen maar als je ze opeet?

Beter is: "Van te veel wortelen eten krijg je een oranje huid." Dat mocht ik aan den lijve ondervinden.

Je kan ook schrijven: "Veel wortelen: oranje huid"; want wat is te veel wortelen? Toch maar pas als je er ziek van wordt of sterft?

daarop repliceerde de redactie dan weêr deze volgende, goed onderbouwde verantwoording:

jouw suggesties: “veel wortelen: oranje huid”, dat klopt eigenlyk niet; ik heb al dikwijls veel wortelen gegeten, en toch nog nooit een oranje huid gekregen. je krijgt alleen een oranje huid van té veel.

je zegt: "want wat is te veel wortelen? toch maar pas als je er ziek van wordt of sterft?”; maar anders dan jy misschien, vinden de meeste mensen het niét tof om een oranje huid te krygen; dus voor al die meerderheid van mensen is het een téveel.

je zegt ook: "van een teveel aan wortelen kryg je een oranje huid?" - toch alleen maar als je ze opeet?” maar ook dat klopt niet; je krygt ook een oranje huid als je te veel wortelen in je gezicht smeert, als je te veel wortelen meê in bed neemt, als je te veel wortelen naar elkaâr gooit, ..; etc



1 opmerking:

LiesRE zei

Hahaha, geweldig!