maandag 26 juli 2021

@ the movies



mystic river. had ik 19 jaar geleden al eens gezien - maar ik wist er totààl niks meer van. ik was eigenlyk in de war met "river's edge", ik dacht dat ik dié film na 20 jaar nog eens had opgezet. pas na een goed uur begon myn frank te vallen. (gisteren keek ik ook reeds naar "sleeping with the enemy": terwyl ik éigenlyk "betrayed" dacht te hebben opgelegd...)
    het laatste kwartier worden alle lyntjes een beetje té handig tot één versmolten, wat claustrofobisch maakt; te veel ratio àchter een scenario, is als een minachtig voor de zintuigen. om geloofwaardig te zyn, moet een verhaal voor een groot deel juist onlogisch zyn.
    blabla.
    natuurlyk classic. heeft alles van een griekse tragedie, of anders zeker van wat shakespeare daarvan maakte. het motief voor de wraak succesvol verdedigd; maar vervolgens die wraak per ongeluk, noodlottig, totaal verkeerd uitgevoerd. othello. romeo die dénkt dat julia dood is, en die zich daarom dood vergiftigt.
    ook eventjes gecheckt by "movie-mistakes"; maar behalve een historisch niet-correcte soort van nummerplaat in de flashbackscenes, schynt ook dit erg goed te vallen...

4 opmerkingen:

Marc Buggenhout zei

Betrayed met Debra Winger and Tom Berenger? Die heb ik nog voor de klas voorgesteld in't middelbaar. :)

Vitalski zei

indeed, die bedoel ik...

Marc Buggenhout zei

Toen je een tijd geleden hier een XIII prentje plaatste. (sniper in raam) moest ik denken aan Tom Berenger (zelfde fysiek) in "Betrayed". Veel later speelde Tom Berenger ook in een film "Sniper" die ook ook veel weg heeft van XIII. (framed sniper)...

Vitalski zei

en wat is je mening over die "sniper"?