donderdag 27 april 2023

uit het schriftje


een vreemde vorm van afasie: hy kan de klok niet meer lezen, doordat hy daar niks meer van begrypt; maar: wel kan hy sindsdien gewoon uit het hoofd aldoor exact zeggen hoe laat het is...

"die mens is als de bliksem; in die zin, dat hy sociaal niet kan worden aanvaard zonder in zyn buurt andere mensen, die dienen als een soort bliksem-afleider."

na een zekere crisis waar ze lang geleden door moest, zei chris van camp me wel eens:"ik wil nu ouder worden als een alsmaar meer excentriek iemand." (was wel voordat ze barend leerde kennen...)

het volgende mollie-citaat is zo krankzinnig, dat ik dit hier binnen twee dagen weêr weghaal. "papa, als wy kidnappers zouden zyn - dat is natuurlyk helemaal niet zo, maar stel je dat eens voor... als wy kidnappers zouden zyn, en wy zouden met snoep een kindje in onze auto lokken en meênemen naar ons thuis - zouden wy dat kindje dan opsluiten in onze garage?"
    op bovenstaande vraag viel zéér moeilyk een eenduidig antwoord te geven... telkens wanneer ik zei "zoiets doen wy toch nooit," zei ze:"ja, maar stél!! stél!!"
    op den duur zei ik dan maar:"ja... dan zouden wy dat wel degelyk opsluiten in onze garage..."

vandaag zandlopers gaan kopen. dit is zoiets dat men, in de showbiz, jarenlang kan zeggen:"eigenlyk zouden we een zandloper moeten hebben..."- maar het is zoiets typisch dat er dan nooit van komt: écht op de fiets springen, om er een te gaan kopen. maar vandaag dus toch. dwars door de regen zelfs.


hier staat "malcolm gladwell", weet zelf niet waarom... alsook "jason mraz"...

iemand raadde my aan:"elvis and stax"... alsook "ancient aliens", een documentaire waardoor je in ufo's gaat geloven (kan je dus beter niét naar kyken...)

zeer kleine vlaamse gehuchten met desondanks overdreven kleine onder-verdelinkjes; bvb naast kontich, is er ook "kontich kazerne". of "kessel statie" versus "kessel hei". er bestaat ook "duffel mylstraat". tussen "duffel oost" en "duffel west" tiert een hardnekkige vete, ondermeer over wie de kermis mag hebben. tussen poppel en ravels was er zoveel ruzie over de vraag op welke grond deze ofte gene kapel mocht komen staan, dat dit hier de oplossing was: de kapel werd in ravels gebouwd, maar niet zonder eerst op dat stuk grond zand uit poppel neêr te strooien. .

in wommelgem kazerne (het bestaat) was er volgens gert jochems ooit een boerin woonachtig, die te gierig was om haar toilet door te spoelen. dus wat deed ze (hy vertelde my dit tydens het eten...); met een grote pollepel schepte ze de geleden drollen uit het wc, om die dan ietsje verderop in de bossen te gaan weggooien...

de agressie van semi-professionele fietscoereurs op de antwerpse zogenaamde fiets-o-strade; in het passeren vloeken en tieren ze alsof gewone fietsers dat fietspad eigenlyk niet mogen gebruiken.

Geen opmerkingen: