donderdag 29 augustus 2024

state of being, 30 aûgustus 2024


alphabetisch, de helft van het alphabet...

alleen in huis, zo tref ik myzelf vaak aan, met het gezin uithuizig, door hun talloze projecten; en dat bevalt my prima.

chocomelk is beter dan koffi, en staat nu dagelyks op myn programma, echt.

droevig café. het toneelstuk "pech en geluk" gaat over de tweestryd tussen een vrolyk café en een droevig café. aangezien er straks twee acteurs forfait moeten geven, die beiden in het vrolyke café hoogty vieren, ligt dit ons in het verschieten: trainen en drillen op exclusief de scènes van het droeve café. achtergrondmuziek: "i remember nothing" van joy division. inzet: tot bloedens toe ruzie maken over een simpel kaartspelletje. ikzelf als regisseur lachen met hoe onnozel de acteurs weêr eens uit de hoek komen. hoofdmotto qua regie: overdryven. àlles moet in dit stuk overdréven zyn.

elektrische fiets. een nieuw model. deze huurkoop in plaats van huur. is meer zinvol. maar ik ben een conservatief. ik moet wénnen aan het nieuwe model, en stoppen met terugverlangen naar het aloude model.

fietsslot. binnen een halfuur vertrek ik naar het seeftheater. ik moet eraan denken, myn fietsslot dan niet te vergeten. die twee fietsen hebben tezamen maar één slot en ik pak àltyd nét dié fiets die het slot niét heeft aanhangen.

geel kôstuum. ligt hier klaar, pas binnengekomen. was bedoeld voor de dinsdagen maar gaat misschien ook meê naar de zondagen...

marianne faithfull; toch wél ben ik, tegen myn eigen verwachtingen in, haar kolossaal vermakelyke biographie aan het lezen. niét ga ik haar platen nu opleggen, daar word ik depressief van; wél is dat proza van haar echt ongelooflyk grappig en schrander - en verdomd extreem ook.

nele bauwens, vandaag op bezoek, liet weten dat we met ons project inderdaad onderhand rond zyn, zoals ook gepland was eind juni; netjes haar papieren afgeleverd, zo berekenbaar en betrouwbaar ben ik, als je iets afspreekt met my.

putin blyft op zyn dak krygen. hy blyft wel tegelyk ook wel moorden en moorden en moorden, maar toch is het de mondiaal verspreide pornographie van de aftakeling van één individu. (zy het één individu - met erg veel dubbelgangers.)

sicilië, daar ben ik wanneer ik alleen thuis ben en de zon schynt goed door.

vriendschap is dus wat je hebt aan een boek dat je heel graâg leest. op het einde van de dag, na àlles, éigenlyk te moê om nog te lezen - en dan één halfuur nog met die stem, die je dus nog eens opzoekt, en die je graâg bezig hoort.

woordbreuk. je zegt: de helft van het alphabet. dat willen zeggen: 13 letters. alsnog stoppen by 11 of 12, zou ondraaglyk zyn. ik hààt sonnetten van, experimenteel anarchistisch, meer of minder van 14 lynen. ik haat ook boeken met kaften in de vorm van een zwemband, of in een uitzonderlyk formaat. ongewoon doen, is een zwaktebod.

zondag dus het eerste "salon op zondag"; hoofd-credo: niét erom stressen, niét iets doen met tegenzin; hierzo ben ik er eens niét om te dienen, maar om te chillen. de dinsdagclub is "opwinding", het salon op zondag is "afterchill".



Geen opmerkingen: