maandag 29 juni 2020

state of being, 30 juni 2020


vergaderingen op school. dit is een zeer goede school, de atmosfeer tussen de leerkrachten onderling is effenaf subliem. wat myn eigen positie betreft: ik loop eigenlyk elke dag de hele dag "sorry" te zeggen - ondraaglyk! "sorry dat ik dat bordboek nergens meer terugvind." "sorry dat ik dat plastieken hygiënemasker eenvoudigweg in de vuilnisbak heb gegooid." (leerlingen hadden my dat aangeraden en ik was zo stom...) "sorry - dat ik niet weet hoe je zo'n uploadmap moeten aanmaken." etc. en toch is er nog nooit iemand ongeduldig van geworden, meestal zeggen ze: "zelf liep ik in het begin ook wel keihard verloren." toch weet ik dat ik érger ben. de directeur zelf heeft al een paar keer moeten zeggen: "dat zal jouw artistieke verstrooidheid wezen."
    wat betreft de post-corona-blues in het algemeen, moet worden gesproken van de ergste mondiale desillusie ooit. de waanzinnige drukte is niet "net zo erg als vroeger", maar dubbel zo erg... overal rondheen maar ook middenin antwerpengrad zyn er overal tegelykertyd wegenwerken bezig. de auto's prangen als blikjes op elkaâr zonder één halve centimeter vooruit te geraken. mensen die hadden gedacht rond halfvier ongeveer thuis te komen, zitten om zeven uur savonds nog stééds te vloeken achter het stuur (zelf was ik met de fiets.) ik overdryf niet. dit hebben we eerder nooit meêgemaakt: als we de ramen openzetten, vernemen we van alle kanten, vanuit de slakende diepten van de straat, één onophoudelijke claxon-symfonie. pas nu begrepen we de ellende van tony hondt, die aan de schynpoort woont, en voor wie dit dus dagelykse kost is.
    ongeduldige file-ryders die hun claxon misbruiken, zouden gas-boetes van 500 euro per toet moeten krygen. het is hét symbool van imbeciliteit; alsof er OOIT iémand zou denken: "ah ja, ik zal maar voortryden in deze file: wànt ze claxonneren." hoe kan je nu zo imbeciel zyn!!

myn gezeur over de moeilyke verkoop van het frankenstein-boekje, was eigenlyk niet eerlyk. het boekje is vrydag verschenen, vandaag is het maandag; en d'r zyn d'r nu echt waar precies 81 de deur uit... dwz ik ben nu preciés break even (dit boekje was een béétje duurder om te maken dan de vorige...)


2 opmerkingen:

Serge zei

Gewoon geen auto's met claxons meer maken. Hoe zelden heb je dat onding écht nodig?

Vitalski zei

daar zeg je wat...
ik heb die op tien jaar tijd misschien twee keer gebruikt
maar niet echt noodzakelijk...
gewoon als iemand ECHT te lang voor het groen staat...