zaterdag 26 december 2020

alternatieve feiten

1. het aapje hier op deze photo is wel degelyk een voodoo-aapje, gebruikt by de africaanse bakongo, de bevolkingsgroep woonachtig aan de benedenloop van de rivier de kongo.

2. van de bakongo, vandaag een groep van 11 miljoen mensen, woont door toedoen van de slavenhandel een flink deel in cuba, brazilië en jamaica.

3. de meest populaire sport in jamaica is sprinten.

4. het woord "sprint" werd voor het eerst gebruikt in engeland in 1870, om te duiden op een snel te activeren vogelvangnet.

5. "the birdcatcher", een film uit 2019 over een joods meisje in nazistisch noorwegen, krygt op "rotten tomatoes" geen énkele goeie critiek.

6. die "rotten tomatoes" werd in 1998 opgericht door drie americaanse studenten in hun kandidaatsjaren, maar werd in 2010 opgekocht door warner bros (vandaag is het niét meer van warner...)

7. in 2014 liet warner op een gala-avond een gigantische voodoo-pop worden opgebrand op een filmset die net kon worden opgedoekt (zie photo hieronder)

8. dit was: voodoo - bakongo; bakongo - jamaica; jamaica - sprinten; sprinten - vogel vangen; vogel vangen - rotten tomatoes; rotten tomatoes - warner; warner - voodoo.

score: 5,5 op 10



Geen opmerkingen: