zondag 27 maart 2022

gag

"hey, schat - - zyn wy
protestanten, of katholieken?"

4 opmerkingen:

Jean-Lou zei

Die zit echt héél grappig in elkaar..!

Vitalski zei

ik snap hem maar half...

Jean-Lou zei

Het is zoooo menselijk: we ontdekken onverwachte dingen of wezens, en we stellen ons daarbij extreem-naar-onszelf-gerichte vragen, die allicht niks te maken hebben met wat we ontdekken - en die we dus niét ontdekken. Eigenlijk zijn we meestal niét op "ontdekkingsreis", maar pathetisch op zoek naar een spiegel. We weten niet wat we zijn, maar doen weinig moeite op er iets meer over te weten.

(dat geldt hier zowel voor de wandelaar als voor de kabouters) De menslievende blik van Jan van Wessum vind ik hier fantastisch.

Marc Buggenhout zei

Inderdaad, een mooi perspectief, Jean-Lou :)

De cartoon doet mij denken aan een boek van journaliste Oriana Fallaci "Niets en zo zei het"

In de Vietnamese jungle, een geïsoleerde stam die benaderd werd: "Julie behoren tot het North Vietnamese army oftewel Zuiden...?!, het is jullie plicht om mee te vechten tegen de ANDEREN...) gewoon omwille van je locatie heb je een identiteit, opgelegd door de macro-cosmos.

Die kabouters weten waarschijnlijk helemaal niet wat ze "zijn", ze hebben nog nooit gehoord van de bijbel, laat staan over Katholicisme vs Protestantisme. "Pick a site and fight!" :(

Als de 'gentleman' in de cartoon daar zo mee bezig is, zal hij afhankelijk van't antwoord van de gnome ze verwelkomen of... vernietigen!
(dan is't hier eerder "zwartkijken"-Franquin-isch)