maandag 26 juni 2023

state of being, 27 juni 2023


van smorgens tot savonds deliberaties. in een jargon waar ik geen iota van versta. myn klassen hier en daar verspreid over de loop van de dag; je kan dus niet raden om hoe laat dan wel preciés, zodat je de gehele tyd door stand-by moet blyven. goed - een deel van de job. de gehele dag lang met een vlammenwerper op een plat dak staan om pek te smelten, is heftiger.
    prigozhin is jammer genoeg alweêr teruggedraaid, in principe naar witrusland maar wie zal het zeggen. die gast is zo mogelyk een nog érger beest dan putin maar we hadden eerst op meer schade gehoopt. al is, volgens kenners, dit grapje nog niet voorby.
    myn eigen voorspelling is dat putin dit nu gaat aangrypen als een springveer tot nog veel méér repressie, en tot een purgering, maar de kenners zien het anders, die zeggen precies allemaal dat het gedaan is met hem.
    tussen de bedryven door ben ik nog eens een echte songtekst aan het uitwerken, da's ook even geleden; "de schoen", zynde een bescheiden moordballade; "een hele tyd geleden / wel een jaar of zeventien // had ik een goeie vriend / die sindsdien niet meer werd gezien. // ik sloeg hem zonder reden, hey neen / dit ging gewoon zeer vlug / met 'n schoenzool op z'n schedel / met z'n schouders op z'n rug." dus dààrop loop ik nu te knabbelen en ziften terwyl ik de afwasmachine schrob en het oud papier naar buiten draag.
    best een drukke week voor de boeg, morgen natuurlyk de dinsdagclub (na opniéuw een fikse vergadermarathon), woensdag regisseren (in vosselaar), donderdagmiddag nog eens optreden met de voorstelling "pinguins kunnen toch wel vliegen", en savonds mollie haar proclamatie (studeert af aan de lagere school), vrydag natuurlyk de dinsdagclub in de minard - en zaterdag gelyk met het vliegtuig naar spanje, tossa de mar...



    

Geen opmerkingen: