vrijdag 29 april 2011

state of being - 29 april 2011

waarin vitalski het huwelyk van william en kate op eigen manier inzegent. teneur: suffe zinsbouw wegens vlak voor dit schryfwerk te langdurig boven de boekhouding voorover te hebben gezeten. weêrtype: aangenaam licht stormachtig.


ons eigen koningshuis spuwen wy uit. bart de wever bepaalt die trend. jean-marie dedecker verwoordt ze, door de figuren in laken systematisch "een bende pipo's" te noemen. maar op de engelse royalty kwylen wy ons te pletter, tegelykertyd - hoe kan dit? terwyl, komaan: prins william?? by ons op de speelkoer zouden ze van zo'n melkmuil geen spaander heel hebben gelaten. die lykt echt door melk en rystpap geverfd. scheren moet hy zich niet en hy draagt nog pampers ook. in ons eigen land altyd maar zeiken over de donaties aan onze prinsen, maar hoeveel krygt die engelse melkbroek, die lapzwans, dat potje geitenbry in een rood frakje? waar iedereen zo voor staat te juichen? jawel, anderzyds: pippa middleton, die is wel pure seks. heel europa wil daar nu op... aangrypend, ook vandaag, toen luv my terloops wist te melden, aangaande de koningin:"naar het feest gaat ze niet, ze doet alleen de mis en de receptie..."
    onze eigen kerk verdrinken we in een wedloop in verontwaardiging, naar onze pastoors gooien we taarten, zes na mekaâr (terwyl er systémen bestaan om gerechtigheid af te dwingen, naar eigen gevoel taarten rondgooien is Ook fascisme...);- de anglicaanse kerk daarentegen werd nooit zo bejubeld als vanmiddag - al is ze net zo goed van haar eigen van gheluwes vergeven. in de doorsneê londense boekhandel is dit een genre apart, naast "astrology", "geography", "foreign literature", "health" en "arts" heb je daar byna overal een aparte boekenkast "child abuse". echt waar.
    enfin, de muziek was wel zeer goed, daar in westminster. dat viel wel op... eigenlyk wil ik alleen maar, op een indirecte wyze, prins laurent verdedigen (remember laurent en van wanten!!!) daarom kan ik alleen maar hernemen met klem: die prins william is een GEBAKKEN DROL EERSTE KLAS.

6 opmerkingen:

els c. zei

wij kijken voor de kleren en de schoenen, hé ... :-)
en die pippa ... inderdaad ... amaaiii ...

Vitalski zei

dat rooie frakske van william was toch ook héél erg

Rendier zei

en hij heeft een terugtrekkende haarlijn! jawel!

els c. zei

euh ... hij is gewoon KAAL aan 't worden ...

Milla zei

Pippa? Allez, wat zit iedereen nou te lullen over die Pippa, gewoon een streepje decolleté en heel de planeet staat oep zijne kop. Kate is vééééél knapper.

Vitalski zei

eigenlyk wel maar die is nu niet meer beschikbaar dus