dinsdag 28 januari 2014

press - de morgen


Vitalski trekt Antwerpse Kamerlijst ROSSEM

http://www.demorgen.be/dm/nl/17103/Verkiezingen/article/detail/1781960/2014/01/27/Vitalski-trekt-Antwerpse-Kamerlijst-ROSSEM.dhtml

6 opmerkingen:

Filip J. zei

Ik wil ERG graag uw kabinet-Jef worden als de mogelijkheid zich aandient, Vitalski.
Elk kabinet heet immers een Jef nodig. En ik wil dat gaarne voor u doen!

Unknown zei

oké das dan een deal!!!

Spindoctor Sam zei

"... dat wil ik samen met de kiezers doen als ik verkozen ben"

Als je verkozen bent met pakweg 35% procent van de stemmen, zijn er 65% die niet voor jou gekozen hebben. Dus stel ik voor dat je na de verkiezingen je programmapunten samenstelt met de kiezers die niet voor je gekozen hebben. Dat is democratischer dan het samen te stellen met jouw kiezers.

Het fijne is dat je dan ook gewoon de programmapunten van de andere partijen kan, nee, zelfs moet, overnemen.

Vermits dit nieuwe programma dan een combinatie is van punten van verschillende partijen zal je altijd een mooi gemiddeld programma hebben dat voor iedereen goed is. En je hoeft er zelf geen tijd in te steken.

Alle debatten win je vanzelf, want je zegt eigenlijk wat de tegenstander zegt. Als vb een NVA'er zegt dat België moet splitsen zeg je: akkoord, dat doen we als je niet verkozen bent. Als dan de socialist zegt: er komt nu efkes geen staatshervorming meer, zeg je: akkoord, dat doen we als je niet verkozen bent. De windhaan tactiek.

Dat zal het spelletje wel complexer maken: de andere moeten verliezen om te kunnen winnen. Maar niemand zegt dat het gemakkelijk moet zijn, nietwaar?

Anoniem zei

Moah Vital toch... Is dit nu echt nodig?

Anoniem zei

Moah Vital toch! is dit nu echt nodig?

Unknown zei

not?