zaterdag 26 januari 2019

alternatieve feiten

1. de noordpool bestaat uit water, omringd door land. de zuidpool bestaat uit land, omringd door water.

2. jean-sylvain bailey (zie: portret), was ervan overtuigd dat er in het steentydperk een uiterst geciviliseerde beschaving bestond op de noordpool. deze zou de bakermat zyn geweest van alle andere beschavingen in de wereld. maar die "gouden tyd" van de noordpool, zou zyn verzwolgen door de zondvloed.

3. andere wetenschappers traden hem by: aangezien de aarde eerst moest afkoelen voordat er leven kon ontstaan, en aangezien het noorden als alleréérste afkoelde - moet het ook dààr zyn gweest, dat ede allereerste beschavingen zyn opgekomen...

4. james clark ross was de eerste mens ooit, die exact op dié plek wist te arriveren, waar hét magnetische veld van de aarde zich bevindt, dwz dé plek died maakt dat alle kompaswyzers in dezelfde richting wyzen. overigens is dit een beweeglyke plek, dwz dat magnetische veld verplaatst zich voortdurend. heden bevindt dat veld zich op ellesmere island, canada (zie: photo hieronder.)

5. in haar eerste editie van frankenstein, beschryft mary shelley de tegenslagen van een poolschip, waarvan de masten één voor één breken. in de tweede editie van haar boek, vyftien jaar later, heeft ze daar evenwel een lek in de scheepsbodem van gemaakt. waarom? bevroedelyk omdat haar eigen man, percy shelley, ondertussen was verdronken - doordat de mast van diens zeilschip in tweeën was gebroken.

6. een auteur moet dus altyd goed opletten wat hy neêrschryft....




Geen opmerkingen: