maandag 14 oktober 2019

uit het schriftje



1. toevoeging aan dat grapje over hawaïseks (seks met een schyfje ananas rond je eikel):"eraan denken: altyd éérst in schyfjes snyden, en daarnà pas aanhangen - dwz niét in de àndere volgorde!!"

2. iemand in pulderbos zei:"je moet zeker de comedian pieter verhelst eens checken." kennelyk geboren in deurne - in 1985.

3. flaubert, hier geciteerd door brouwers, wiens prachtige boekje "alles is iets" gratis meêneembaar bleek in de bib van merksem wegens (met dikke stempel vooraan) "afgevoerd"; "laten we maar aannemen dat het geluk een mythe is die werd verzonnen door de duivel, speciaal om iedereen tot wanhoop te dryven."

4. er moet zeker een grap te verzinnen zyn die grappig genoeg is, eindigend met de frase:"toen was 'ie toch wel 'n beetje in z'n gat gebeten."

5. "toch wel exact ongeveer."

6. bernard nieuwentijt. 1654-1718. zie photo. alkmaar. niet echt tegen spinoza, maar wel zeker tegen de spinozisten, die spinoza volgens hem verkeerd begrepen. niuwentijts bewys dat god bestaat: de verregaande doelmatigheid van de natuur.

7. "slapeloosheid," en alle problemen daarrond; dat is nu enorm in de mode, langs alle media in isomorf vlaanderen. pertang, slapeloosheid is op zich geen probleem. het probleem is dat je erg vroeg op moet de volgende dag. ware zulks niét het geval, dan moest je maar gewoon opblyven en blyven gààn, net zolang totdat je d'r letterlyk by neêrviel. (tot voor kort was dit dan ook juist myn gehele levensvorm; opblyven tot je écht niet meer KUNT. gedaan met alle slaapproblemen.)

8. ooit speel ik ook nog eens oblomov.


Geen opmerkingen: