donderdag 26 maart 2020

alternatieve feiten








1. in de battle of hastings, in 1066, voerde william de conquerer een leger aan van 7000 mannen uit normandië en bretagne. 

2. in het derde middelbaar lazen wy in ons handboek daaromtrent één zin, die we moesten onthouden, en die ik nu nog steeds weet op te zeggen:"all day, the battle raged."

3. de eerste photo's van de ontwikkeling van een mensen-embryo, werden gemaakt door een zweed, namelyk lennart nilsson, in 1965.

4. loopgraven moesten zigzaggen, zodat vyandelyke granaten die in de grachten ontploften, minder ver konden reiken. plus: als de vyand in de gracht kwam gesprongen, kon men by het wegvluchten gedurende een minder lange tyd in de rug worden geschoten.

5. wanneer begonnen rockartiesten hun gitaar on stage kapot te slaan? je zal weten dat dit begon dankzy pete townsend, in 1964, in london; maar wist je dat het die eerste keer per ongeluk gebeurde? zoals 'ie wel vaker deed, tilden-'ie zyn gitaar alleen maar hoog op; per ongeluk raakten-'ie het plafond; direct begreep hy: ik zal dit nu meteen een paar keer opnief doen, zodat het opzettelyk lykt. 

6. de rubriek "alternatieve feiten" eindigt nooit op een onpaar getal.

Geen opmerkingen: