vrijdag 24 april 2020

alternatieve feiten








1. pakistan betekent "land van de zuiveren", maar dat is toeval, want van oorsprong is de naam een acroniem, komende van Punjabi, Afghani, Kashmiri, Sindhi en Tanbalochis.

2. het acroniem achter de "vara" is: "vereeniging van arbeiders radio amateurs".

3. op zaterdag 25 maart 1967 zond de vara een drie kwartier durend radio-spel uit dat was getiteld "berg der schimmen", met als onderwerp het "KZ-syndroom", dwz het pathologische syndroom van ex-kamp-gevangenen. een van de vier stemmen werd vertolkt door andrea domburg (zie: photo).

4. in de rol van het personage genaamd "waternix assia van karnagel", speelde deze andrea domburg ook meê in de 45 afleveringen tellende televisie-serie "kunt u my de weg naar hamelen vertellen, meneer?" die serie liep van 1972 tot 1976, en was gefundeerd op het sprookje "de rattenvanger van hamelen."

5. "de rattenvanger van hamelen" werd opgetekend door de gebroeders grimm, maar het verhaal heeft wellicht een historische grondslag; in de 15e eeuw wordt reeds in een notitie vermeld hoe, in de 13e eeuw, een heleboel kinderen uit hamelen werden weggelokt, verdwynende richting koppenberg.

6. in pakistan worden dikwyls kinderen ontvoerd voor losgeld, de website "kerk in nood" berichtte er onlangs nog over hoe katholieke meisjes er soms zelfs uit hun huizen worden gekidnapt en bekeerd tot de islam. dit, omdat katholicisme volgens sommige lezingen van de koran een blasfemische misdaad is waarop in principe zelfs de doodstraf kan staan.

dit was: pakistan - acroniem; acroniem - vara; vara - domburg; domburg - hamelen; hamelen - child-snatching; child-snatchinh - pakistan.

Geen opmerkingen: