maandag 21 maart 2022

uit het schriftje


het klopt dat andy warhol meer dan eens, by de zelfmoord van een vriend, meteen de opmerking maakte: "jammer dat we dat niet hebben kunnen filmen." wat hem dan echter weêr verdedigt: toen hy zélf het slachtoffer werd van een aanslag, ook toen was, eens hy weêr by positieven kwam, een van zyn allereerste opmerking: "waarom hebben jullie dat niet gefilmd!..."

chuck wein zegt over het model edie sedgewick (zie: photo onder): "tegen het einde van haar leven leek het alsof ze altyd aan het schreeuwen was. zelfs als ze zacht praatte, leek het toch alsof ze schreeuwde."

--

ik was een jaar of acht, op een dag in het midden van nergens; tezamen met myn moeder, hand in hand, deed ik een wandeling rond het dorpsblok, saai en magisch tegelyk. vanmiddag zag ik een kind met een moeder door het straat wandelen - maar was die moeder ondertussen aan het bellen met haar gsm. zo brengt proximus de mensen "dichter by elkaâr". ik vond dit echt érg.

- -

een "svengali". willende zeggen: een duivels manipuleerder, door wie een ander mens helemaal wordt omgeturnd. komende van een roman van du maurier, maar inmiddels als metafoor een begrip op zichzelf.






Geen opmerkingen: