donderdag 18 augustus 2022

alternatieve feiten


1. roger waters van pink floyd verkondigt met veel drang dat taiwan "nu eenmaal deel uitmaakt van china". hy zegt ook dat het een misdaad is dat zelensky geen concessies wil doen aan putin.

2. meningen hebben is tof, maar het desastreuze is dat zyn uitspraken wyd en zyd worden ingezet in de russische en de chinese propaganda-machines.

3. sinds 17 aûgustus hebben myn zoon en myn dochter ieder een eigen plastieken omhulsel dankzy hetwelke het mogelyk is om met hun smartphone onderwater-photo's te maken.

4. in de meeste bybels schynen engelen fysieke wezens te zyn die zyn gecreëerd door god, maar in de grieks vertaalde bybel neigen ze etymologisch eerder naar een soort immateriële daemonen.

5. de prent by deze rubriek representeert gideon, van wie kikzelf abusievelyk dacht dat die een engel was, doch by naêr inzien was gideon alleen maar een hebreeuws krygsheer annex profeet.

6.  in west-virginia slaagde, in het jaar 1994, een gevangene erin om, over jaren verspreid, een touw by mekaâr te knopen op basis van enkel en alleen maar de haartjes van velerlei tandenborstels. én met dat touw dan te ontsnappen. (naar myn mening moet zo iemand zyn ontsnapping dan ook worden gegund.)

1 opmerking:

Superune zei

Dat waren geen tandeborstelhaartjes maar tandfloss. Ik herinner me dat ik dat verhaal hoorde op het Nederlandse jeugdjournaal toen en is me altijd bijgebleven. Zie ook https://www.washingtonpost.com/archive/politics/1994/08/14/inmate-tells-of-escape-by-floss/a1e792c9-fd0b-4d6b-bddf-fdd88e49894d/