zaterdag 23 oktober 2010

state of being - - - 23 oktober 2010


het chloorwater van myn dagelykse zwempartyen in het zwembad van de veldstraat heeft een nefast effect op de huid van myn aangezicht, vooral rond myn neus doet dat effenaf pyn, precies of myn neus wordt van my afgescheurd... maar all right, voor de rest is alles okidoki... voor de eerste keer in een flinke reeks dagen tyd, een geheel etmaal lang rustig kunnen thuiszitten...
    smorgens in de vroegte van de voorbye vrydag kwam jowan petit by me langs. in de lente gaan we tezamen een stuk spelen, heel misschien in een barak op linkeroever, al is dat zodus nog niet zeker - maar eerder nog, namelyk volgende week donderdag, zitten we tezamen aan de radiotafel van pat donné, om het authentieke bed van willem elsschot te helpen vylen, en dat moesten we nu dus al eens voorbereiden. terloops liet jowanneke my eens bekyken wat voor filmpjes hy zoal downloadt als hy een avondje youtubet: filmpjes waarin je, willen of niet, twee russische hooliganploegen elkander te lyf ziet stormen met stokken, baseballbats en vuisten -"ergens," zegt hy dan, "vind ik dit ook wel schoon; daar gaat," zei hy, "toch ook een zekere rust vanuit..."
    in de kille straat weêr op zyn fiets stappend, begon ook jowan my het advies cadeau te geven, de aanstaande bevalling van myn lief, hertogin luv, toch zeker en vast wél by te wonen. geen enkele jonge vader heeft my dat nog niét zo ten stelligste staan aanraden. "jowan, ik sta hier nu te hard in de kou in myn t-shirt om hierover een debat te voeren..."
    in de nàmiddag dan weêr, o aandachtig vitalski-blogger, kwam michaël vandenbril by me op bezoek, om een reclamefilmpje met my op te nemen, voor wat heet "de nacht van de poëzie". het camerawerk was in handen van de beroemde jesse degruyter. zowel de gedichten als de filmpjes van jesse vind ik erg goed. myn eigen acteerwerk voor de camera ging ook erg goed. "hu? heb je dit voorbereid?" vroeg jesse. "nee hoor," zei michaël. "zo is die vitalski; op die manier lult die, als je wil, twee uur aan een stuk door, voor de vuist weg."
    die michaël is wel wonderlyk... als alles goed gaat, wil hy dat ik myn veertigste verjaardag in het stadhuis, op het schoon verdiep zal vieren. ik ben nu in ieder geval van plan om daar belang aan te hechten: protocolaire lintjes, symbolische handdrukken en rituele onderscheidinkjes. in het verleden ben ik genoeg als een schotelvod weg en weêr gesmeten, toch?
    savonds met luv voor de tweede keer de serie "deadwood" beginnen te bekyken. nog even opwindend als vier jaar geleden. meteen vyf afleveringen na mekaar...
    en 's nachts, by wat jazzmuziek op de achtergrond, nog wat ambtenarenwerk, en telefoontjes voor de zopas door een nieuw webmaster opgestarte website, "vitalski.be".
    good night, people... ik lig hier onder drié dekens en zalf aldus myn neus weêr in...

3 opmerkingen:

els c. zei

2011 wordt een mooi jaar !!

belz zei

zolang de grootheidswaanzin en protocolaire lintjes maar niet gaan dienen om krenkingen uit de schotelvod kindertijd weg te moffelen

Serge zei

Ik ben het met Johan eens dat je Saskia's hand moet vasthouden...