dinsdag 25 september 2012

state of being - 24 september 2012


geen photo's gemaakt vandaag. daarom genoodzaakt om het met woorden te doen, hier en nu.

-07:25u: wakker geworden uit een nachtmerrie. naar beneden, waar de klaarwakkere mollie ogenblikkelyk commandeert:"papa boekje voorlezen!"
-08:00u: luv naar school, mollie naar de crèche, vitalski terug onder de dekens boven in huis. opnief een nachtmerrie, namelyk ik droomde dat ik ruzie had met jowan petit.
-9:30u: opnief wakker geworden, vanzelfsprekend. in bed beginnen lezen in de biografie van de zanger van eels. niet slecht, al maakt 'ie er naar myn zin wel veel woorden aan vuil om uit te leggen dat hy bondig verkiest te zyn.
-10:20u: my uitgebreid wassen en terwyl kyken/luisteren naar "reyers laat" en "terzake" et cetera. eigenlyk is philippe de winter nog de meest consistente figuur, toch?
-10:35u: een reeks telephoons. ondermeer naar jowan. "ik droomde dat wy ruzie hadden." "en nu belt ge om te checken, zeker!" "ja." "wy hebben toch nooit ruzie? waarover ging dat dan?" "je noemde my een bandiet." "haha." en dan afspreken om hoe laat we morgen naar heist vertrekken om daar te gaan spelen (uitverkocht...)
-11:00u: tussen de regendroppels door naar myn eigen thuis fietsen. het kot staat daar flink overhoop, dus aan het oprommelen geslagen en zelfs, in den hof, allerlei takken gesnoeid, onderwyl in gesprek, lezers, met myn broêr jeroen. "is enak-" (= zyn zoon van negen) "is enak niet liever in uw huis in nieuwkerke, in de wilde natuur ginder, dan hier in de seefhoek met al die uitlaatgassen?" "neen, uiteindelyk voelt 'ie zich beter thuis in antwerpen." ook tydens het ruimen op de achtergrond een documentaire over lucky fonz op de vpro. zoiets als de vpro bestaat niet by ons. vlaamse televisie is àltyd paternalistisch.
-13:00u: corresponderen, voornamelyk zakelyke dingen. lang gewerkt aan een kort reclametekstje. het scherm van myn laptop is nog steeds kapot, dus ik ben niet beweeglyk; mailen en zo, doe ik nu al maanden aan de salontafel. wat evenwel verre van slecht is! en zelfs, inderdaad het aanhoudende gedreun van de verbouwingswerken hier schuins-over kan ik goed aan. gelukkig hebben die werklui (voorlopig) geen radio spelen...
-14:00u: frank zorro op bezoek, myn uitgever. gaan we myn dichtbundel publiceren? ik zou er een flink pak zelf van moeten afnemen en dat laat myn status (die van de bedelstaf) niet echt toe. byna twee jaar lang heb ik geheel niets meer uitgebracht, dat heb ik nog nooit meêgemaakt, maar het kan me niet érg veel bommen. we zullen nog even aanzien... voorlopig staat de klok op "overleven"; zolang dàt lukt, is het al goed.
-15:30u: mollie van de crèche gaan halen. ze was net een banaan aan het eten. dan twee uur lang mollie-sitten by me thuis. tezamen een bad genomen en veel gevoetbald.
-18:00u: terug naar de klappeistraat. met mollie naar blondie kyken. tot luv arriveert. met stoofvlees met spinazie. "is dàt spinazie?" "ik dacht van wel..." "maar dat is toch geen spinazie? dat is toch broccoli?" "ik dacht dat dat spinazie was..."
-19:00u (wie kan dit allemaal lezen?): naar het tweede deel van de tweede aflevering gekeken van die debiele serie genaamd "game of thrones", over koningen en dwergen en telepathisch wolven en zo. het genoegen zit hem juist in die imbeciliteit,- zoals by wel meer televisie... kafka zei wel eens:"cinema, dat is voor mensen die als kind te weinig cowboy-en-indiaan hebben gespeeld."
-19:45u: met luv naar "rundskop" gekeken, prachtige film uiteraard, al is het einde van een eenvoud die je doet afvragen waarom er dan überhaupt een intrige aan moet voorafgaan. die castratiescène redelyk vooraan in de film is ook zo heftig dat je er daarna met niet veel meer nog over kan... de hele film blyft daar tezamengevat.
-21:00u: grmmblll, opniéf naar myn eigen huis, met alle rode gordynen dicht, een tas koffie, muziek van dinosaur jr en de chauvage op 26: voortzwoegen en -ploeteren, kinderen, en voortarbeiden aan myn subsidiedossier... daar was ik aan begonnen midden augustus, en daarjuist heb ik het eindeluk helemaal afgemaakt. benieuwd of het wat oplevert, niet onmogelyk...
-23:00u: bloggen en ook wat facebooken...

op "gezelligheid" wordt doorgaans neêrgekeken, maar in werkelykheid behoort de behoefte aan gezelligheid tot een van onze allermeest ingrypende diepmenselykheden. mensen die geen intuïtie hebben voor het gezellige, kunnen feitelyk evengoed dood zyn. myn eigen talent voor gezelligheid is van een geniaal niveau, en maakt dat ik iets minder onderhevig ben aan, wat shakespeare noemde, de "slings and arrows of outrageous fortune" ("de zweepslagen en pylen van het vreselyke noodlot".)

3 opmerkingen:

Rode Ridder zei

... of hoe een doordeweekse vitalskidag toch boeiend leesvoer kan zijn.

rita zei

aangename lectuur

Vitalski zei

thanks!