zaterdag 7 oktober 2017

alternatieve feiten

1. in een twintigtal landen bestaat er een pretpark genaamd "kidzania", waar kinderen geen speelattracties in moeten, maar op volwassen wyze aan de slag kunnen; wegen aanleggen, eenvoudige auto's repareren, de afwas doen; naarmate ze goed werken, krygen ze kindergeld, waarmeê ze in diverse shops in het park, voor zichzelf een cadeau kunnen kopen.

2. dino's zyn wellicht gestorven door de inslag van een kolossale astroïde. als die een pààr minuten later was neêrgekomen, was die in de atlantische oceaan beland (althans een voorloper daarvan), en dan zouden die dino's zeker zyn blyven voortleven...

3. lavaters theorieën, als zou er een verband zyn tussen iemands uiterlyk en zyn karakter, zyn achterhaald, maar komen nu toch terug aan het oppervlak. wat betreft mensen met een brede, platte, vierkanten kop, is de kans significant groter dat ze je zullen bedriegen.

4. "nasa" of "nato" of "sabena" zyn acroniemen; eerste-letters-op-een-ry die je zo kan uitspreken. maar "nva" of "fbi" kan je niet zomaar uitspreken, en zyn daarom geen acroniemen, maar initialismen.

5. in het oude egypte werden katten zo erg gewaardeerd, dat je voor het doden van een kat, zelf de doodstraf kon krygen.

6. de prent hierboven, is geen modern kunstwerkje, maar een authentieke, zeer goed bewaarde, gemummificeerde kat van 4000 jaar oud...

Geen opmerkingen: