zondag 20 augustus 2023

alternatieve feiten


1. maureen tucker, zie photo, drummer by the velvet underground, heeft in de jaren 9à een paar solo-elpees uitgebracht, waarin ze zelf zingt, dus. haar solo-elpee "life in exile" is volgens de auteur van deze blog veel beter dan een gemiddelde solo-elpee van lou reed of john cale. maar de auteur van deze blog is dan ook, in de loop van zyn leven, tot de conclusie gekomen dat reed en cale solo werkelyk deprimerend vervelend zyn. de sound van die tucker-plaat is veel meer levendig en warm. al zal byvoorbeeld toch ook byvoorbeeld de cover "good night, irene", om een reden, by sommigen tenen doen krullen, misschien door een soort nep-ironie die pretentieus overkomt, en die overigens zeer ninetees is... neen, by nader inzien is deze plaat byna even vervelend als die van haar companen...

2. op de cover van de dag allemaal van deze week staat goedele liekens, met het commentaar: "mama, stap uit die toxische politiek". dan staat er nog een plus-teken genoteerd, met daarachter: "ze is opnieuw vrygezel."

3. de vrouw die door phil spector vermoord werd, kénde phil spector helemaal niet, en dacht in het begin, hem tegenkomende in een nachtclub en hem de toegang tot de backstage willende ontzeggen, dat hy een vrouw was.

4. "zydico" is een americaanse dans, komend uit zuid-louisiana meer specifiek, gedanst op gitaar met accordeon.


Geen opmerkingen: