maandag 21 augustus 2023

alternatieve feiten


1. te weinig mensen weten dat je "jean paul van bendegem" spelt zonder een H achter de G. dwz velen schryven "van bendeghem". niet onbegrypelyk.

2. zoals ook te veel mensen abusievelyk schryven "hemmingway", met dubbele m.

3. het gebeurt heel soms echt, zéér raar, dat ik "ligt" per ongeluk schryf met  CH; "daar licht een blad papier op de grond.

4. shakin' stevens heet in het echt michael barratt. hy was de jongste uit een gezin van elf kinderen. hy was reeds elf jaar hard bezig, oa één keer in het voorprogramma van de rolling stones, toen hy, in 1980, eindelyk doorbrak. zyn laatste top 10-hit, reeds lang na te zyn uitgedoofd, was plotseling in denemarken, in 2004, nav een reissue...

5. rusland telt procentueel demographisch het allerhoogste aantal alcoholverslaafden. op de tweede plaats vinden we australië.

6. de typische manier van lachen van woody woodpecker, geperformed door mel blanc, was éérst eigenlyk de lach van bugs bunny. die lach is dus door het ene personage van het andere afgepakt, niet onbegrypelyk want bugs bunny mag voor velen te sloom gelyken voor zo'n hysterische lach?

7. aanvankelyk was woody woodpecker gewoon een opeenstapeling van gekte, maar vanaf 1961 werd hy een serieuzer karakter, nastrevende zoveel mogelyk het moreel goede te doen.

8. als stripverhaal is woody woodpecker in europa vooral actief of actief geweest in zweden, nederland, frankryk en italië.