dinsdag 15 oktober 2024

state of being, 15 october 2024




vergaderinkje in dancing dive, carnotstraat, om twee uur smiddags. de weg daar naartoe: klam en onheimelyk; regenweêr, regenjas. de vergadering zelf wel best goed. die conference rond "duurzaamheid", waarover ooit sprake was, want die ze zouden willen aanbieden aan bedryven, gaat toch wél door. speciaal daarom myn notities van aûgustus nog eens bekeken, en die waren niet slecht, feitelyk... komt goed... het is weêr een job...
    mollie was ziek thuis, dwz ipv naar school; doch: allicht alleen maar omdat ze iets verkeerds had gegeten (een voos ysje, voor het slapengaan, gisteren...) savonds is ze wel naar haar musical-cursus gegaan, rond halfelf in het donker haal ik haar dan op aan het rond punt van wommelgem...
    in de namiddag bleef ik aldoor in slaap vallen, onder een toren van zachte kussens in de zetel. as usual. ik kreeg totaal niks voor mekaâr - maar: dat dondert niet. fuck dat altyd willen of moeten werken.
    op de website van de vrt gekeken naar die belpop docu reeks, met name die twee afleveringen over belgian dance. àltyd opnieuw dat ene zelfde riedeltje in die belpop-reeks: dat de vlaamse radio en tv zelf, destyds, niet meê waren - niet een béétje niet, maar totààl niet, met opzet niet; bvb milk inc, die over geheel de wereldglobe uitverkoopt - maar alleen op de vlaamse radio totaal niet erkend wordt, en op de vlaamse tv, in interviews, alleen maar wordt uitgelachen, door ex-katholieke spelletjes-presentatoren. in dit moerasland moeten wy overleven, broeders. het zal altyd zo zyn - maar het is ook van belang om te begrypen dat dat niemand zyn schuld is. er hoeft dus helemaal niet om verbitterd te geraken.
    frankryk slash belgië is franquin; vlaanderen is mehro. dat is het verschil. het verschil tussen mehro en franquin, is het verschil tussen vlaanderen en de volwassen wereld daarbuiten.
    voorts...
    rocco james conan is, jammer genoeg, zyn halloween-spulletjes reeds aan het bovenhalen geweest...
    het is één uur snachts en op de achtergrond speelt "the fall", byzonderlyk de plaat geheten "this nation's saving grace". ben er geen fan van, maar het is eens iets anders...
    precies dat ik, lezers, nog één koffi gaan aanvangen...
    koffi is jazz, en jazz is vryheid in de nacht...

2 opmerkingen:

crowdserver1 zei

Het worden spannende tijden voor Vitalski aangezien die zich in het Antwerpse beweegt.

Hieronder staat een VRT link naar een artikel over stakingen bij havenarbeiders tegen automatisering.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/10/01/amerikaanse-havenarbeiders-starten-staking/

Het is nog wat wachten totdat Bart De Wever in het spoor treedt van Amerika want Vlaanderen is altijd later.
Stel je voor dat hij het volgende zegt:
Onder mijn burgemeesterschap zal automatisering in de haven bij mijn eigen wet verboden zijn.
Ik ben nu éénmaal, zoals een Romeinse keizer, ook baas van de kapitalisten die van mij geen toelating krijgen om loonkostenbesparend te werk te gaan via automatisering.

Dat ligt niet in de verwachtingen en dus zal ook Vitalski het volk moeten entertainen met een dubbele boodschap. Enerzijds is de automatisering onstopbaar en anderzijds moet daar een oplossing voor worden gevonden die het volk in staat stelt te leren leven met automatisering.

Dat concept is nog steeds nul procent doorgedrongen in Vlaanderen maar men kan al de eerste tekenen zien.

Wie tijd heeft, kan zich eens verdiepen in het mediakanaal van Julia McCoy.
Momenteel op YouTube een autoriteit inzake artificiële intelligentie die de wereld gaat veranderen.

https://www.youtube.com/channel/UCqzK60-oUOEq36uU9B1MMUg

crowdserver1 zei

Mag de vrije markt steeds verder en verder automatiseren of is de vrije markt een verkeerde naam?

Het is erg dat we van geen enkele Vlaamse partij het standpunt daarover kennen.

Jos heeft een idee voor een nieuwe soort supermarkt.
Elk product moet men kopen zoals bij een snoepautomaat.
Dat vergt wat meer tijd bij elk product dat je nodig hebt maar je moet niet meer aan de kassa staan wachten en zo spaart Jos werknemers aan de kassa uit.
Mag Jos zijn supermarkt openen in Vlaanderen?

Vitalski heeft een gelijkaardig idee voor een boekenwinkel met zijn eigen boeken aangevuld met zijn favoriete boeken van anderen.
Elke dag krijgt hij een geautomatiseerde mail van verkoop en daarbijhorende aankoop en elke dag vult hij even de automaten in de Vitalski Bookshop aan.
Mag Vitalski zijn bookshop openen in Vlaanderen?