dinsdag 13 september 2011

mmm... myn naam in de recensie... cool!...10 september 2011 om 12u02

Boekvoorstelling ‘Hoed u voor namaak’

Vrijdagavond werd het nieuwe boek van Jean-Paul Mulders en Diane Broeckhoven voorgesteld in het Theatercafé van Mortsel.
Cover 'Hoed u voor namaak'Diane BroeckhovenJean-Paul MuldersDiane Broeckhoven, Jean-Paul Mulders en inleidster Martine Cuyt
SigneersessieSigneersessieNabespreking: Ingrid Van der Veken en Sabine LamiroyRedactie Knack WeekendRedactie Knack Weekend

De ene doet inspiratie voor zijn columns op in een tearoom bij een pannenkoek en lait russe, is gefascineerd door mechanische uurwerken en George Orwell. De andere woont in een dolfijnenhuis in het Begijnhof, viert oudejaarsavond met tarot en zes melbatoastjes met nepkaviaar en is de drukstbezette niet-gepensioneerde van de Lage Landen.

Jean-Paul Mulders en Diane Broeckhoven, allebei rasschrijvers, taalvirtuozen, hoogsensitieve zielen. Uit hun generatieoverschrijdende vriendschap en correspondentie die in deze tijden van voos gechat en getwitter iets anachronistisch erudiets, spiritueels en ja, warm gezelligs heeft, sproot een precieus boekje voort. 

Over beursjes van gemarineerd konijn, aamborstigheid jegens derden, biopapa’s en appelflaptes. Over Elsschot en Vitalski, antroposofie en Aldi. Maar ook over afscheid en de dood van beminden, een opgroeidend kind, de weerbarstigheid van het dagelijkse leven, de toestand in de Grote Boze Wereld.

Strijders tegen onverschilligheid noemde journaliste Martine Cuyt de partners-in-writing tijdens de voorstelling van Hoed u voor namaak. Overschot van gelijk had ze , waarop we met zijn allen het glas hieven.

Linda Asselbergs


Hoed u voor namaak. Confidenties & ontboezemingen. Diane Broeckhoven en Jean-Paul Mulders, uitgeverij Vrijdag, 20 euro.

Geen opmerkingen: