zondag 11 september 2011

tweede sprookjevroeger hadden de mensen geen mooi haar. meestal waren ze kaal maar als er toch wél haar op hun kop groeide, lag dat ofwel in een suffe zystreep, ofwel, mits tydig op voorhand aangevraagd, in een middenstreep die er nog juist meê door kon. totdat er eens twee herten waren die by de goede fee van de wereld op goede voet stonden. die herten gingen by die fee op bezoek en zeiden: waarom laat je niet eens kinderen geboren worden met krulhaar?
    de fee, eens van die verrassing bekomen, vond het een prima idee en ging dadelyk, de volgende morgen reeds, aan de slag, zodat er ineens, overal in de wereld, behalve in china, kinderen werden geboren met prachtig krulhaar. en alle moeders van al die kinderen waren gelukkig, en iedereen vierde feest.
    ja maar, zeiden, drie seizoenen later, de twee herten tegen de goede fee. wie van al die kinderen heeft nu het mooiste krulhaar van allemaal?
    tja, aldus de fee.
    ja maar, zeiden de twee herten. iémand moet toch de bezitter zyn van de àllermooiste krullenkop?
    de fee ging naar huis om hierover na te denken, zo erg, dat zy alras in een diepe slaap viel. en in die slaap kreeg zy plotseling en opeens een droom van krollie-mollie, de baby met de mooiste glimlach van alle baby's ooit. inderdaad, zag de fee: alle mensen weten dàt mollie de mooiste lach heeft van allemaal - maar niemand weet waarom precies. maar nu weten we het dus wel: mollie-krollie heeft de mooiste lach van allemaal omdat ze ook de mooiste krullen heeft die ooit het daglicht zagen.
    op het einde waren er moeders die kwaad werden op de goede fee. ze vonden dit niet meer eerlyk: de mooiste lach ter wereld én de mooiste krullenbol ter wereld - voor één en hetzelfde creatuur? misschien hadden ze gelyk, en daarom nam de goede toverfee een tube lym uit de lymkast, en smeerde die honingachtige lym voorzichtig uit op het krulhaar dat groeide op de àchterkant van mollie-smollie d'r lieve kopje. en zo is het gekomen dat, enkel in zy-aanzicht, mollie-smollie-brollie behalve goddelyk mooi, ook een kléin beetje lachwekkend is en speciaal...

1 opmerking:

saskia zei

en iedereen maar vragen 'van wie heeft ze die krullen'