donderdag 25 april 2013

state of being - 26 april 2013



myn baard jeukt. ik moet een paar nieve broeken hebben, zwarte jeansbroeken. ik duld geen zwerfkatten meer op myn nieve achterkoer. ik moet een zonnebril.
    ik was, in de mekanik stripwinkel, myn portefeuille vergeten. in de oneindige zandbakken van park-noord viel ik letterlyk flauw van de zonnebrand. nergens is er daar schaduw. zeven mei, een woensdag, wordt myn nieve dichtbundel geboren. in club lange wapper.
    thomas de prins zyn linkerschouder is uit de kom gerukt. hy struikelde, zei hy, over een pupitter. hy kan nu drie weken geen piano meer spelen.
    op de achtergrond draait momenteel een ouwe cd van mercury rev. rechts naast my staat er, ook momenteel, een blik van het onterecht beschimpte merk cara-pils. morgenavond speel ik in café "de repliek" in beveren. en jawel, daar ziet ondergetekende wel naar uit. al is het in een café per definitie geen makkie. alles of niks, alles geven of sterven.
    seneca zei het al: leven is oefenen sterven.
    goldface zit in een psychische crisis en sms't my om de haverklap. van hem verdraag ik het. charles  maria nelson is uit zyn crisis en bracht ons vanmiddag een bezoek. hy is verhuisd naar berchem. door het goede weêr moet wel zyn dosis methadon naar omhoog, zegt hy.
    "ik kryg als het mooi weêr wordt ook altyd weêr goesting in een sigaret," zei luv.
    kortelings kwam ik iemand tegen die op haar vyftigste nog was beginnen smoren.
    inmiddels speelt van die cd van mercury rev hun beste song:"blue and black". doet terugdenken aan, ondermeer, jmh berckmans en de winter van het jaar 1991. toen iedereen nog gezond was en toen jean-marie nog eigenhandig spaghetti carbornara voor ons bereidde. voor  circus bulderdrang. voor heidi opdecamp.
    dit is alles dat ik kryg neêrgeschreven. maar zo is het goed, kan niet beter...
   

Geen opmerkingen: