dinsdag 6 december 2016

state of being, 6 december 2016




misschien moeten de actrices zo weinig mogelyk bewegen. desnoods wel heel erg veel, maar desalniettemin toch zo weinig mogelyk. doordat je de gehele tyd het gevoel moet hebben dat ieder moment dat je ziet, onder een yzige contrôle bezig is met bevriezen. het toeval zo hard mogelyk uitschakelen. de chaos uitschakelen. strakke teugels. ys.
    hoewel, vandaag op het podium stro uitgelegd. om de steriele zwarte vloer weg te drukken, het "cultureel centrum"-gevoel. de locatie "ademt" nu ineens, met dat beetje stro. het speelt zich nu echt "ergens" af - namelyk: in de ardeense blokhut annex hooischuur... hopelyk neemt de allergie van de actrices niet de bovenhand want dan moeten die strostengels weêr weg en dat zou een ramp zyn...
    de lichtman zoveel mogelyk laten doen... die kent er veel meer vanaf dan kik. alleen zorgen dat de gezichten, waar nodig, helder blyven, de expressie daarvan dus... toch wel bezig zyn we met evolueren naar een verkapt lichtplan, één dat zegt "van hokje naar hokje", in plaats van één grote, minder beweeglyke, altyd zichtbare totaalruimte. myn neiging naar "amateur", naar anekdote... binnen stappen: langs een deur. gaan zitten: op een poef. iets eten? een wafel.
    verdorie het is weêral zo laat zo opeens...

1 opmerking:

Uwes zei

"Minder beweeglijk"

Als ge naar een Madame
gelijk Nele met volgletter B.
kijkt ... Hoe zeer zij verrijkt

Gloort minder-beweeglijk
in een godinnelijk-overgoten,
'n in-alles-voedende jus-des-levens

Werkelijke versie van waar;
'k zag en zie -'k zeg het u. Djúú!

Uwes