zondag 22 oktober 2017

state of being in faq, 23 november 2017



om hoe laat opgestaan?

dat was ingewikkeld; namelyk: ik ben enorm vroeg uit de veren gestapt, tezamen met de kinderen, doordat ik anders toch maar lag te tobben; aldus "stinkdier-gevecht" in de ochtend; dwz ik moet dan zeggen:"het ruikt hier naar stinkdier! die beesten moeten weg hier!!", en ze dan met hoofdkussens en dekens attackeren; één huisregel: aan m'n haar trekken mogen ze niét doen, - dan stop ik meteen! het is een supergevaarlyke sport, alledrie hebben we af en toe kei-veel pyn. ook roep ik soms, als ik ze beet heb:"sommige kinderen zyn opgevoed door de wolven! maar jullie zyn precies opgevoed door een stinkdier!!"
    maar: eens ze dan naar de manège vertrokken (rond tien uur, in de gietende regen - maar dat hield mollie dus niet tegen), toch weêr gaan inslapen, in m'n klamme, eenzame kamer, en tot twee uur smiddags verder geronkt... met oordopjes in, want dat rare, krassende geluid dat van nergens komt, in de achtertuin, deed opeens weêr overuren.

wat gegeten?

frieten gaan halen by de friet-chinees, om by de kipfilet te serveren die luv aan het gereed-bakken was - maar: per ongeluk in die frituur ook kippensatés besteld. dus inderdaad: we aten vandaag kipfilet met kippensaté...

soundtrack van de week?

in myn eeuwigdurende prince-studie, die nu weêr veel zin heeft, door al die vele prince-lezingen, ben ik nu bezig om voor het eerst ooit, de door prince geschreven en geproducete elpee van carmen electra goed te keuren - da's alleen de ultra-die-hards gegeven; heden evenwel, is het drie uur snachts, en spelen de cello suites van bach nog maar eens...

huiswerk?

nà de aanstaande week, die volzet is, doe ik, ergens in deurne, nog eens een holmes-lezing; de standaard-lezing rond the great detective is uiteraard gerodeerd, maar dit hier wordt een buitenbeentje, namelyk zonder van bendeghem en braeckman, dus helemaal solo; dus: dan moet ik 70 minuten zeveren, in plaats van 40. dat ben ik nu net aan het voorbereiden geweest.

detail daaromtrent?

dus een uur of twee bezig geweest met het verbeteren van die power-point - en dan, per ongeluk, na alles, die powerpoint opeens ge-delete!!! even kreeg kik het warm en koud tegelyk (warm van buiten, koud van binnen), maar gelukkig: tegenwoordig kan je alles uit je prullenmand terug naar buiten hevelen. (die prullenmanden zyn ook niet meer wat ze geweest zyn.)

meer algemeen:

waar is de tyd dat je je bestanden vaak echt kon verliézen, de tyden van voor de laptop... waar is de tyd ook, dat iedereen één keer per jaar minstens, een echt virus aan z'n been had, waarmeê 'ie dan naar een professioneel i.t.-er moest?

weêr en atmosfeer:

zoals druilregen - maar dan alleen juist wanneer je naar de bakker moet. zodat je by het weêr thuiskomen moet uitkreunen: het brood is natgeregend...

kleêren:

een halfjaar geleên zei katja loef:"zeg! jy draagt àltyd ditzelfde, onnozele bruine hemd!!"; en sindsdien is er effenaf kleur in gekomen, enigszins!

gezondheid:

door dat getob, waarby het sop nochtans de kool niet waard is, in combinatie met vermoeiendheid der kinderen, dacht ik éven, rond halfvyf in de namiddag, dat ik een griep ging ontvangen - maar nu, ondertussen, maak ik het érg goed. trouwens ook moreel, ik ben er nu helemaal door.
    luv zit nog steeds met die longontsteking, al acht weken nu - maar okay: twee weken geleên, haar scans afwachtend, waren we al aan het uitdokteren wat we gedaan zouden hebben als het gewoon helemaal uit was met haar - de kinderen naar een weeshuis? het huis verkopen? terwyl ze nu toch nog leeft. met gezwollen oren, wel. gaat ze morgen voor het eerst sinds twee weken terug naar school...

lectuur:

die boeken over frankenstein botsen nu met die over sherlock holmes - dat zyn twee uiterst verschillende tydperken, begin negentiende eeuw versus eind negentiende eeuw; dat zit nu te vloeken in myn maag. voorts kwam mollie met een hele hoop boeken uit m'n eigenste kast aandraven; merkwaardig genoeg heeft ze een zwak voor m'n oude, vergeelde boeken, die nochtans ruiken naar zure inkt; ze zei:"lees dit eens voor!", ik zeg:"da's een gedicht van meer dan honderd jaar geleên," (jan van beers), "daar begryp zelfs kik geen één woord van!!"; en toch, ik heb haar daar een heel stuk uit moeten voorlezen!
    soms ben ik m'n boekenkast beu maar vandaag kom ik er aldoor dingen in tegen die ik erg graag zou willen lezen.

arbeid met de grote A:

er onderhand meê begonnen, al m'n belangrykste stuntgedichten op een rytje te zetten... dat ga ik dan laten drukken, en dan komt daar vanzelf ook een voorstelling van één goed uur uit voort. 

1 opmerking:

Sam zei

In het kader van je Prince studie: deze link vind ik al een tijdje boeiend.

Het is een soort van software demo voor dj's/producers en als voorbeeld bouwt men Sign of the Times van de grond op.
Het is uiteraard helemaal niet Prince, maar ik vind het wel interessant omdat je leert hoeveel lagen er in een droog nummer als Sign of the Times zitten.
Zeker als je dan bedenkt: dit is "deconstructing", Prince maakte dat terwijl het nummer nog niet bestond - en die software (maar hij had gezien zijn sterrenstatus en geld wel toegang tot de beste drummachines van dat moment).

https://youtu.be/gA5ayxde6HQ