zondag 6 mei 2018

state of being, 6 mei 2018goed dat die overdreven drukke week achter de rug is. en toch ook goed, lezers, dat ik dat rusthuizen-project nu weêr netjes doorzwommen ben. voor de boeg staat nu een week van tragere tempi - al valt daar wel één enkel, tamelyk cruciaal te noemen tygerkatje te wassen, met name dat er, meer specifiek, door omstandigheden, in het byzonder, één van de hoofdrolspelende acteurs is weggevallen, in het musical-project. hoe gaan we dit oplossen? het is vyf voor twaalf en op méér fronten tegelyk schynen daar boegsprieten te beginnen te scheuren...
    eveneens uiterst welkom is dat warme zomerweder, al schynt dit voor ons persoonlyk, ten huize don vitalski, gepaard te willen gaan met het bezoek van een bende stille luizen, merkwaardig genoeg zich beperkende tot de kruin van de arme rocco james conan. "die luizen vieren een verjaardagsfeestje in rocco zyn haar," formuleerde mollie dit, in metaforen al goed bedreven.
    is het jullie overigens al opgevallen, dat als de zon schynt, dat je dan opeens opvallend minder mails in je box aantreft? dus zo weinig belangryk zyn eigenlyk al die mails, die ons het hele jaar door ambeteren... (cfr die achterlyke traditie by de v.r.t., om duidingsprogramma's zoals "terzake" of "de afspraak", integraal lam te leggen tydens hele paas- en kerstvacanties; 'het is vacantie - dus plotsklaps is dat nieuws eventjes totààl niet van belang'. zo futiel, als een dorpsbeenhouwer die dagelyks van twaalf tot twee middagpauze neemt...)
    tussen de bedryven door ben ik erin geslaagd om het toffe boekje "de speler" geconsumeerd te krygen - een tragikomisch en boeiend verteld verhaal, al moet gezegd: exact van deze soort boeken schreef onze eigenste simenon er vyf per jaar,"- wat niet als een belediging aan f. m. dostojevski, doch wel als een groot eerbetoon aan simenon is genoteerd.
    het beste boek van simenon is "negerwyk".
    
    

Geen opmerkingen: