zondag 9 december 2018

alternatieve feiten

1. de kolibrie is de enige vogelsoort die achteruit kan vliegen.

2. de uil is de enige vogelsoort die, om zyn ogen dicht te doen, zyn bovenste oogleên naar beneên doet. alle andere vogels doen hun onderste ooglid naar boven. (als je dàt niet weet, mag je nergens over meêpraten!!)

3. de "ozark" is een blinde salamander. als die geboren wordt, kan die wél zien, maar naarmate die volwassen wordt, groeien zyn ogen dicht.

4. een octopus wordt zelden ouder dan vier jaar. maar onderling lyken die dieren op mekaâr, en daarom lykt het alsof er soms in éénzelfde grot, eeuwenlang één en dezelfde octopus woont.

5. de vinnen op de rug van een vis heten de pelvis. het enige woord dat rymt op elvis.

6. de orang-oetan bakent zyn terrein af door uiterst luidruchtig te boeren.

7. kwallen eten alleen prooien die bewegen.

8. de pistool-garnaal kan zo luid gillen dat het glas doet breken.

9. officieel is james buchanan de americaanse president met het mooiste handschrift. hy was ook de enige ongetrouwde president ooit. jimmy carter was de eerste president ooit die werd geboren in een ziekenhuis.

10. lodewyk IV had een maag die twee keer zo groot was dan een gemiddelde maag.

11. lodewyk XIV moest, over verschillende operaties verspreid, en zonder verdoving, zyn gebroken verhemelte laten dichtgeschroeid worden.

12. stoïcyns als hy was, maakten-'ie er een uitdaging van om al die operaties te ondergaan zonder één keer te gillen (op twee plotsklapse pynkreten na.) 

1 opmerking:

Steven zei

Schelvis !