maandag 9 september 2019

state of being, 9 september 2019
rustig wakker geworden. "pas" om tien uur smorgens op moeten, is nu plotseling, na al die jaren dat het volstrekt anders was, een luxe-ervaring... bovendien in een leêg huis my kunnen ontplooien. meteen dag drie aangevat van het hard-core-dieet. de "koortsachtige ontgifting" die daar een gevolg van is, is nu al voorby, zo vlug. twee appelen, twee bananen, een handvol noten en op het eind van de dag een intense groentesoep. en een bende wortelen. en een smoothy en plat water. enough is enough.
    een grote klas twee uur lang aan de praat gehouden, engels, eerste kennismaking. er waren meer leerlingen dan stoelen voorhanden, en toch kon ik als leerkracht niet klagen. sympathieke jongens en meisjes, die het goed met zichzelf voorhebben.
    om halfvier myn eigen kinderen van school gaan afhalen. mollie die een soort van diefstal opbiechtte, hartverscheurend. nadien in slaap gevallen in de zetel, maar niet echt. affiches gaan overbrengen naar maarten loos in de violetstraat, voor "de ideale schoonzoon", in cc deurne - is pas iets voor 2020, maar die affiches moeten altyd op voorhand hangen, niet nadien pas. heel raar.
    met oog dat interview binnenkort, proberend in brusselmans te lezen, maar daar niet echt in slagend. je kan dit niet mispryzen, alleen al doordat de goede smaak bezigende hans warren, toen die nog leefde, lansen brak voor brusselmans - maar: wat een waarden-loze boeken, wat een yskoud metaal, nergens warmte, wat voor een egotistische depressiviteit moet daaraan ten grondslag liggen. en hoe raar dat mensen denken dat brusselmans "grappig" zou zyn...
    ik moet ermeê stoppen, ze trekken hier aan m'n armen... kreunn...


Geen opmerkingen: