vrijdag 24 februari 2023

uit het schriftje


1. de gewaarwording om van een blikje bier te drinken - om te moeten merken dat dat blikje inmiddels reeds als een asbak werd gebruikt.

2. "een pony met een paardenstaart".

3. ambulanciers behoren tot de zeldzame categorie van beroepen waarvan gezegd kan worden: hoe làter ze komen, hoe meer ze verdienen.

4. hoe ben je hier geraakt, je had toch geen geld voor openbaar vervoer? -- neen, ik ben, zoals die slechterik in "cape fear", onderaan onder een auto gaan hangen, die deze richting uit reed.

5. hoelang al wil ik zo'n boekje schryven, dat is getiteld: "stoppen met vreemdgaan." de vitalski-methode.
    je mag wel nog vreemdgaan terwyl je dit leest.

6. hij droomde dat hy gestopt was met roken - doch hy werd wakker met 'n brandende cigaret in zyn waffel.

7. hy passeert, in de vlieghaven, de douaniers. ze nemen hem meê, onderzoeken hem, wroeten hem helemaal uit met hun handschoenen diep in zyn achterwerk. dat kan gebeuren, dat is legaal. opmerkelyk is: hy doet die vliegtuigreis zes keer per week - en iédere keer doen ze dat, iédere keer met àlles erop en eraan.
    ook dàt is legaal.

8.  naar alex agnew bellen en hem vragen: "please please mag ik niet sàmen met jou in het sportpaleis spelen? please please kunnen we eens niet één avond een duo vormen, please, dat kan toch leuk zyn? please laat my samen met jou optreden in het sportpaleis! waarom niet! ben ik soms niet goed genoeg, voel jy je soms beter of wat is dat met u! jy hebt al honderd keer in het sportpaleis gespeeld en ik nog nooit één halve minuut, komàààààn man!!!" de volgende dag naar wim helsen bellen, etc etc...

9. vroeger speelde hy banjo by het kampvuur. tegenwoordig speelt hy basdrum by het kampvuur.
    de sfeer is niet meer hetzelfde.

10. hy is dan ook altyd eerst urenlang aan het soundchecken.

    

Geen opmerkingen: