zaterdag 25 februari 2023

uit het schriftje


1. die lopende banden op de vlieghaven van zaventem, ik bedoel die horizontale roltrappen, die zyn zo oneindig lang, die wandelgangen, die zyn zo oneindig lang, dat je, om van het begin naar het einde te geraken, éigenlyk al byna genoodzaakt bent om daarvoor een vliegtuig te nemen.

2. vroeger kreeg ik van myn psychiater elektroshocks, telkens wanneer ik naar een vrouw keek. tegenwoordig geeft ie my elektroshocks, telkens wanneer er een vrouw naar my kykt.
    en dat is niét eerlyk!!

3. "erik en tamara zyn onlangs een relatie begonnen."
    "echt??? echt??? dat kan toch niet die passen toch totaal niet by elkaâr trouwens die verschillen wel vyftig jaar."
    "ja maar, gelukkig: ze zyn wel niet met elkààr een relatie begonnen."

4. waarom deze smurf nog niet bestaat: de hoofddoekenverbodsmurf.

5. zoveel moslima's steken nu, als ze lopend telephoneren, hun gsm in de zykant van hun hoofddoek, ter mondhoogte, dat je moet bedenken: "ja, éigenlyk, oorspronkelyk, was dat hoofddoek daar om religiéuze redenen."

6. ik vraag aan rocco james conan: "waarom wil je eigenlyk beroemd zyn." antwoord: "als ik beroemd ben, dan kan ik ook eens in dat pak van the masked singer."

7. vroeger was hy een goeie doctor, maar tegenwoordig vertrouw ik hem niet meer, namelyk sinds zyn zoon hier wat verderop een frituur is begonnen. nu schryft die doctor my ineens voor, nu al een paar keer zo gebeurd: drie maal daags een warme currieworst, vlak voor het slapengaan."

8. het geluid van zo'n piepende thermos.

Geen opmerkingen: