donderdag 18 juli 2024

alternatieve feiten


1. een van de vele redenen waarom nietzsche geen lief had, was wel degelyk die enorme snor van hem, omtrent dewelke een significant aantal vrouwen in zyn omgeving geattesteerd hebben uitgesproken, er bang van te zyn.

2. zelfs onder druk om dit af te zweren, bleef de filosoof heidegger getrouw nazi: "de führer is onze enige wet en onze enige realiteit."

3. disney is voor zichzelf beginnen te werken, in plaats van voor de tekenfilmbedryven waarvoor hy éérst werkte, toen hy aanving met een serie filmpjes getiteld "alice' comedy", deze alice effectief een verwyzing naar alice in wonderland.

4. van alle disney-teken-films heeft de film "alice in wonderland" het hoogste aantal songs. maar zeer vele van deze songs vliegen voorby, durende soms maar 20 of 30 seconden.

5. toen deze alice in wonderland pas uitkwam, was die geen succes, zelfs maakte die een halfmiljoen dollar verlies. in 1974 werd de film echter opnieuw gereleased; het vermoeden dat de psychedelica van '60 en '70 anders zou reageren, klopte. nu werd de film een smash-hit. op tv werd er dan ook reclame voor gemaakt: op muziek van "the white rabbbit" van jefferson airplain.

6. 18 juli treden ondermeer marino punk en ygor uit poperinge live op in de legendarische dinsdagclub, ditmaal in menen.

Geen opmerkingen: