maandag 7 februari 2011

gazet van antwerpen

Vitalski vader van Molly

vitalski vader van molly

07/02 Vital Baeken (40), beter bekend als Vitalski, en zijn vriendin Saskia Vanreusel zijn maandag de trotse ouders geworden van dochter Molly.

Vitalski, de nachtburgemeester van Antwerpen, is op 40-jarige leeftijd voor het eerst vader geworden. "Het is voor mij een heilige, glorierijke dag", zei hij maandagavond bij het buitenkomen van het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk.

Supervrouw

"Om half drie 's nachts zijn de weeën begonnen, waarna we naar het ziekenhuis zijn gevlogen. Ik had me voorgenomen om niet mee naar de verloskamer te gaan. Maar toen het moment daar was, bleek er geen enkele plek te bestaan waar ik meer wilde zijn dan naast mijn supervrouw."

"Molly is uiteindelijk pas om 14 uur geboren, net op het moment toen de zon hier begon te schijnen. En ook uitgerekend op de enige dag waarin ik deze periode niet moest optreden. Ze weegt 3,5 kg en meet 53 centimeter. Toen ze ter wereld kwam, huilde ze niet. Dat maakte mij wat ongerust. Maar toen ze mij recht in de ogen keek, tja, dat was een onbeschrijflijk, prachtig moment."

Het vaderschap lijkt Vitalski nu al te veranderen. Want zijn status van nachtburgemeester wilde hij maandag al niet waarmaken. "Nee, overdag hebben we enkel tijd vrijgemaakt voor de ouders en de grootouders. En ik heb de hele nacht niet geslapen. Ik verlang nu vooral naar mijn bad en verse kleren."

DP

Geen opmerkingen: