vrijdag 25 oktober 2013

state of being - 25 oktober 2013


de gehele nacht wakkergelegen, al betrof dit in principe, gelukkig ook, een creatieve soort van wakker liggen. allerlei toffe, theatrale ideeën flitsten my door het brein - de "führer tegemoet werken", zoals dit ooit heette. zodra het licht werd buiten, had ik een nief toneelstuk klaar.
    voor myn biografie was vandaag overigens een zeer belangwekkende dag... tezamen met luv voor het eerst vertoefd hebbende in ons nieve huis, in de veldstraat, zonder de vorige eigenaar by ons, dus wyzelf met een eigen sleutel. naar onze normen is dit huis, dat  ooit een notariswoonst was, en dat in feite drié gevels beslaat, kolossaal... twee garages, een gelykvloers met een brede inkomhall, brede trappen, een zeer ruime eerste verdieping, in een L-vorm met een boog in natuursteen,  een haard waar sinterklaas doorkan, een bescheiden keuken maar daarachter ook een wasplaats en een schoenenkamer, en nog een tweede verdieping van zes kamers en een lang balkon... een rare, zeshoekige tuin... een terras op drie meters hoogte... et cetera.
    veel werk aan de winkel om dit helemaal fris en klaar te krygen, dat zeker... en dat is ook niet erg, het maakt deel uit van de sport; alleen is het jammer dat we het geld niet hebben om het helemààl meteen perfect te maken, byvoorbeeld naar eduardiaanse normen.*
    maar maakt dus uiteindelyk geen zak uit, voor alles is een oplossing.
    (*het onderscheid tussen een victoriaans en een eduardiaans interieur is niet zo groot, alleen beschikten de eduardianen over elektrische verlichting...)

4 opmerkingen:

Serge zei

Je mag hier altijd een kabel komen lenen.

Unknown zei

ben in de klappeistraat. kabel lag in de lindeboom. maar niet heus.

els c. zei

Zoveel ruimte... eindelijk ne pièd-à-terre in 't stad voor mij... ;-)

Anoniem zei

Mooi en dapper