dinsdag 4 augustus 2015

ingezonden kortverhaal, - door victor glorieux

jonathan druyts, een personage dat werd verzonnen door victor glorieux, een nonkel van vitalski, is door de syrische toendra's aan het rond-ryden geweest - met niet één, maar wel met twéé mensen aan zyn trekhaak gebonden. dit alles wel buiten zyn eigen wil om...

dan ging hy weêr naar de wagen zelf, namelyk om eindelyk eens 'n blik te werpen op die zogenaamde "lemarc",- dwz: die man die zich eerst, nog in ankara, aan hem had voorgesteld als zynde een rechercheur van het belgische consulaat - maar die wat later, net de syrische grens over, opeens in dit vehikel had gezeten; in één of ander gesprek verwikkeld met twee die vrouwen, van wie we dachten dat ze waren doodgeschoten... wat was dit nu toch, dacht jonathan, voor een eigenaardige puzzle?
    helaas: die vreemde, lyvige man, die lemarc, die bleek dood achterover te liggen, in een kolossale plas bloed - geprangd tussen de twee voorste zitstoelen in, als hadden die hem uitgeperst. dus die vent, zo begrepen we, die vent nam zyn geheimen meê het hiernamaals in.
    anyway: jonathan wist wel genoeg. alleszins. die kerel hier, en die twee zussen ook, die hadden dat gehele rechercheurs-circus, en zo, dat het was, zelf op poten gezet: omdat niemand mocht weten dat ze naar syrië gingen. dus: waarschynlyk stonden ze niet aan jonathan zyn kant, maar aan de andere kant; waarschynlyk waren het belgen die zich wilden gaan aansluiten by de isis.
    "ja, da's allemaal vrywel zeker," zei jonathan hardop.
    maar: in dat geval, zo begreep jonathan dan, in dat geval waren die twee slachtoffers die aan zyn trekhaak hingen, geheel onschuldige mensen. of toch in ieder geval waren het mensen die zich niét met de jihad en zo inlieten...
    zich ervan bewust dat dit halfuurtje, dat hy nu beleefde, garant stond voor dé zwakste aflevering van gans zyn avonturen-verhaal, stak jonathan een cigaret op, aangetroffen in het jasje van lemarc.
    dan zag hy twee witte helikopters in zyn richting komen aangevlogen...

wordt vervolgd - al valt het hier voor de auteur eventjes niet meê...

Geen opmerkingen: